NRK Meny
Normal

– Vi har grunn til å tro at én person ikke kom seg ut

ODDA (NRK): Politiet tror én person omkom i den voldsomme boligbrannen i Odda.

Brann i bolig, en person savnet.

TOTALSKADD: Store brannmannskaper jobbet søndag morgen med å få kontroll på boligbrannen i Eitrheimsvegen, som passerer gjennom Odda sentrum. Brannen ble meldt klokken 08.30. De øverste etasjene av boligen er totalskadd, som du ser av videoen. Foto: Tale Hauso

På grunn av faren for at det brannskadde huset skal kollapse undersøker ikke politiet boligen grundig før mandag. Det gjør at lensmann Terje Kvalvik søndag kveld ikke kan bekrefte at en person omkom i brannen.

– Men vi har grunn til å tro at én person ikke kom seg ut. Det baserer vi på vitneforklaringen til en av de fem som ble berget ut av huset, sier Kvalvik til NRK.

De pårørende er varslet om mistanken.

Huset er totalskadd

Bolighuset i Odda er totalskadd etter brann søndag morgen. Fem personer, som ble kjørt til sykehus, er uskadd. En festdeltaker ble ikke gjort rede for. Det skal ha vært fest i huset i natt.

– De fem som ble kjørt til sykehus er uskadd. En festdeltaker, som var i huset i natt, er savnet, sa operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til NRK søndag morgen.

Fylkesveg 550 gjennom Odda sentrum var stengt i en lang tid, men ble åpnet igjen søndag ettermiddag.

Boligbrann i Odda

STOR RØYKUTVIKLING: Store brannmannskaper rykket i morgentimene ut for å få kontroll på boligbrannen i Eitrheimsvegen, som passerer gjennom Odda sentrum.

Foto: Tale Hauso / NRK

– Vegg av flammer

En beboer forteller om «en vegg av flammer» som sto imot ham:

– Jeg måtte bare komme meg ut så fort som mulig da jeg våknet av røyken i dag tidlig. Så sjekket jeg om de andre også hadde kommet seg ut, sier Bjørn Bruleite, som bor i kjelleren. Han forteller at flammene sto ut av vinduene i etasjen over, og at han ikke hadde tid til å tenke.

– Jeg prøvde å springe opp trappen, men det var overtent, sier han.

Etter det NRK erfarer skal festdeltakerne tidligere på kvelden ha deltatt i et 50-årslag et annet sted i bygda.

Overtent

– Meldingen kom i morgentimene om brann i andre etasje i boligen. De fire som bor i huset er alle gjort rede for. En person har fått en del røykskader og blir behandlet for dette, de andre går det fint med. En person, som var i huset i natt er savnet, bekreftet politiets innsatsleder i Odda Torleif Fresvik, søndag formiddag.

I løpet av ettermiddagen søndag, ble noen av de fem som var i huset, avhørt av politiet. Det er også etter disse vitnebeskrivelsene politiet mener det må være en person igjen i ruinene. Kriminalteknikere ankommer stedet mandag. Inntil videre er det vakthold ved huset.

Brann i Odda

STORE SKADER: Brannvesenet driver etterslokking søndag formiddag. Huset har fått store skader.

Foto: Tale Hauso / NRK
Boligbrann i Odda

STORBRANN: Røyken var synlig på lang avstand.

Foto: Tale Hauso / NRK
Laster kart, vennligst vent...

BRENNER HER: Eitrheimsvegen passerer gjennom Odda sentrum. Brannen ble meldt klokken 08.30.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås