NRK Meny
Normal

Håkonshallen får millioner til nye stoler

Da forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) besøkte Håkonshallen i Bergen for en måned siden, knakk stolen hun satt på. Nå bevilger regjeringen 2,5 millioner kroner til å skifte ut stolene.

Sørgesamling i Håkonshallen

DÅRLIGE STOLER: Nå får Håkonshallen nye stoler til 2,5 millioner kroner.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Forsvarsministeren var i april på besøk i forbindelse med feiringen av det norske sjøforsvarets 200-årsjubileum. Da opplevde hun at stolen sviktet og at hun deiset i bakken, skriver Bergens Tidende.

Stolene i Håkonshallen er nemlig ganske så slitne og vaklevorne etter jevnlig bruk siden de ble innkjøpt på 90-tallet. Håkonshallen har også tidligere opplevd at stoler har gått i stykker under intetanende bankettgjester, og har i sju år søkt om midler til nye stoler.

– En spesiell situasjon

Men ikke før et regjeringsmedlem selv fikk kjenne på kroppen at stolene ikke holdt mål, kommer pengene fra regjeringen. Det reviderte budsjettet som legges fram onsdag, vil nemlig inneholde 2,5 millioner blanke kroner til nye stoler.

– Vi forstår at det er en spesiell situasjon. Det er derfor at vi kommer tilbake til det ganske umiddelbart, allerede i revidert statsbudsjett, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) til avisen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
programleder Mariann Reikerås
Havørnen terger en måke, da samles kråker og måker for å ta igjen.