Fant død katt i retur-komfyr på Bømlo

– Det er utrolig dårlig gjort av dem som har gjort dette, sier Kjell Økland på Bømlo. Onsdag fant han en død katt i en steikeovn utenfor butikken sin.

Død katt funnet i steikeovn

Politiet etterforsker et brudd på dyrevelferdsloven etter at en katt ble funnet død i en steikeovn på en parkeringsplass på Bømlo.

Foto: Håvard Hammarstrøm / Bømlo-nytt

Sør-Vest politidistrikt etterforsker funnet som en overtredelse av dyrevelferdsloven.

– Jeg ble helt sjokkert

– En av beboerne i toppetasjen kom forskrekket ned i butikken vår og spurte om vi visste hva som lå på parkeringsplassen, men det visste vi jo ikke, forteller Kjell Økland.

– Du regner jo ikke med at noen skal finne en død katt i en steikeovn. At noen kan finne på noe slikt, sier Økland sjokkert.

Butikkeieren forteller at komfyren stod åpen, og at han er sikker på at noen har drept katten.

– Ja, den hopper ikke inn der og dauer av seg selv.

Kjell Økland fant en død katt i en steikeovn

Kjell Økland fant katten på parkeringsplassen utenfor butikken sin i Svortland sentrum.

Foto: Håvard Hammarstrøm / Bømlo-nytt

Økland driver en møbelbutikk i Svortland sentrum på Bømlo. I samme bygg har Elkjøp butikk og på parkeringsplassen utenfor tar de imot utkassserte hvite- og brunevarer.

Plassen ble ryddet på torsdag i forrige uke, så komfyren og katten har havnet der etter det. Bømlo-nytt skrev om saken først.

Katten er trolig kvelt

Kjell Økland meldte onsdag ettermiddag det makabre funnet til politiet.

Spor på stedet tyder på at katten har blitt lagt inn levende. Dette er vi nokså sikre på, sier operasjonsleder Trond Børge Åsbu i Sør-Vest politidistrikt.

– Vi tror den er kvelt av oksygenmangel.

Politiet var onsdag ettermiddag raskt ute med å be om tips i saken. De har sikret seg spor i komfyren, og ønsker tips på telefon 02800.

Laster Twitter-innhold

Politiet har vært i kontakt med en person som muligens er eieren av katten, men dette er ikke bekreftet.

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.