Rykket ut til båt med baugen i været

Politibåt, ambulanse og redningsskøyte rykket ut til en båt som lå med baugen i været ved Telavåg. – Alt tyder på at den har slitt seg, sier Hovedredningssentralen.

Politibåt og redningsskøyte rykket ved 21-tiden ut til Valøyna ved Telavåg, etter melding om en båt som lå med baugen opp i vannet.

– Det var en som fisket ved Valøyna som meldte fra om dette. Han så en liten båt som lå og fløt, og har også plukket opp en åre fra vannet. Han har ikke sett noen personer, fortalte politiets operasjonsleder Erik Gjesdal.

Tipseren skal også ha observert en flytende bensinkanne i vannet ved båten.

Telavåg ligger i Sund kommune vest for Bergen.

Luftambulansen ble også kalt ut for å ta et sveip over området.

Ingen meldt savnet

Det var Hovedredningssentralen i Sør-Norge som ledet søket.

– Det var en person i en forbipasserende båt som observerte en 15-16-fots fritidsbåt liggende og flyte i vannet. Vi har akkurat kommet i gang med søket, sa Jan Lillebøe ved Hovedredningssentralen til NRK.

Det var ikke meldt om savnede personer i området.

– Vi prøver å finne ut hvem som eier båten, og så får vi se om det er noen som er savnet eller om det bare er en båt som har slitt seg, sa Lillebøe.

– Alt tyder på at den har slitt seg.

Like før klokken 22 sier Hovedredningssentralen at alt tyder på at båten har slitt seg.

– Motoren sto i øvre stilling, altså slik at den er oppe av vannet, og tauet fremme var flisete. Helikopteret har heller ikke observert noen i vannet, forklarer Lillebøe.

Politibåten og og redningsskøyten er fortsatt på stedet, men redningsoppdraget er i ferd med å avsluttes.

Laster kart, vennligst vent...

VALØYNA: En båt ble funnet med baugen opp.