NRK Meny
Normal

– Min største fiskeopplevelse!

Denne bergenseren får garantert litt å prate om på jobben den neste uken.

Fikk kjempelange utenfor Bergen

FORNØYD FISKER: Bergenseren Kristian Mæland fikk skikkelig storfangst da han dro på fisketur utenfor Radøy nylig. – Dette er garantert min største fiskeopplevelse på Vestlandet, sier han til NRK.

Foto: Michel van Spankeren/Hooked.no

Kristian Mæland fikk skikkelig storfangst da han dro på fisketur nylig. Kjempelangen veide 26 kilo og målte 158 centimeter.

Målingen ble gjort fire timer etter at fangsten var kommet trygt på land.

– Auforisk

35-åringen har fått noen sværinger opp gjennom årene, men langen som bet tak i makrellagnet hans ved Radøylandet tirsdag formiddag overgår dem alle.

– Det var rimelig auforiske tilstander da fisken brøt overflaten, sier Mæland til NRK.

Til daglig jobber han i sportsfiskeforretning på Bryggen i Bergen og betegner seg selv som «fiskegal».

– Jeg har vært med på lignende fangst i Nord-Norge, men sett med vestlandske øyne kvalifiserer det som fjusk. Dette er garantert min største fiskeopplevelse på Vestlandet.

Jeg skjønte vel ikke hvor stor den faktisk var før den var i overflaten.

Kristian Mæland, fiskegal

Full klaff

Mæland forteller at han leide båt på Herdla og tok med seg sin nederlandske kollega og fiskekompis Michel van Spankeren. Det var nydelig vær og en kjekk dag på sjøen.

– Vi tenkte å dra ut for å se om vi fikk noe litt større, og det klaffet jo rimelig greit. Den var feit som en julegris, sier Mæland.

Utenfor Radøylandet la de seg til på et platå som er rundt 150 meter dypt, og som Mæland på forhånd hadde sett seg ut. Det skulle bli et godt valg. Allerede på det første driftet lugget det nemlig forsiktig i den hele makrellen som fungerte som agn, forteller han til nettstedet hooked.no.

Sjelden vare

– Fisken var ikke veldig sterk egentlig, bare masse tyngde og litt hoderisting, og jeg skjønte vel ikke hvor stor den faktisk var før den var i overflaten, forteller Mæland.

Artikkelforfatter i Hooked, Endre Hopland, har gitt NRK tillatelse til å gjengi både bilde og historien.

Langene har potensial til å bli en god del større, men stangfangster på over 25 kilo er nokså sjelden vare. Eksemplaret til Mæland vitner om en fisk i veldig godt hold, ifølge nettstedet.

Nå skal kjempelangen bli til fiskekaker og fiskepudding, røper fiskeren. I helgen skal Kristian Mæland fiske lyr fra land.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås