– Avviser ikke at kulen kom fra vår skytebane

STAVOLLEN, FANA (NRK): Fana Skytterlag er preget av skuddet som traff et bolighus. All aktivitet på skytebanen er innstilt, mens klubben bistår politiet i etterforskningen.

Atle Skogstrand, styreleder i Fana Skytterlag

LEIT: – Det som har skjedd er svært leit, sier styreleder Atle Skogstrand i Fana Skytterlag. Boligen som ble truffet av et skudd ligger rundt to kilometer bak åsen i bakgrunnen.

Foto: Asle Hella / NRK

– Dette er en svært lei hendelse, sier styreleder Atle Skogstrand i Fana Skytterlag.

Politiet har stengt klubbens skytebane på Stavollen i Fana etter at en kule tirsdag kveld suste gjennom kjøkkenveggen til Annie Seim.

84-åringen bor i Harald Sæveruds veg, rundt to kilometer fra skytebanen.

– Det er et under at det gikk så bra som det gjorde, sier Annie Seim.

Sekunder før kulen kom gjennom veggen satt hun i en stol i skuddlinjen.

Laster kart, vennligst vent...

OVER TO KM: Politiet sin hovedteori er at prosjektilet har flydd i overkant av to kilometer fra skytebanen på Stend før det havnet i Annie Seim sin bolig 2,4 kilometer unna. Markøren viser nabolaget hvor det beskutte bolighuset ligger.

Respekterer politiets mistanke

Foreløpig har ingen konkludert med om kulen kom fra skytebanen, men skytterlaget tar hendelsen med stort alvor. Onsdag kveld ble saken diskutert i et styremøte.

– Vi bistår politiet så godt som vi kan for å finne årsaken. Vi kan ikke avvise at kulen kom fra vår skyttebane, sier Atle Skogstrand.

Styrelederen sier at han kun har hatt en kort samtale med politiet. De har sagt at det er en mistanke om at kulen kan stamme fra skytebanen, og klubben respekterer mistanken.

– Dette er svært ødeleggende for oss. Vi jobber veldig sterkt med å gjøre skytingen vår så sikker som mulig, sier styrelederen.

Har dere vært borti lignende tilfeller tidligere?

– Nei.

Annie Seim fikk kule gjennom huset

TVERS GJENNOM HUSET: Annie Seim fant igjen kulen under sofaen i stuen. Den kom inn gjennom kjøkkenveggen.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

Stengt inntil videre

Fana Skytterlag har godt over 400 medlemmer. Ikke alle er like aktive, men den stengte skytebanen berører mange. Noen skal delta i konkurranser, mens andre øver før høstens storviltjakt. Foreløpig vet ingen hvor lenge treningsområdet blir stengt.

– Ja. En åpenbar konsekvens av dette er at vi ikke får trent og skutt, sier Atle Skogstrand.

– Dette er veldig ferskt, så vi får se hva etterforskningen viser og politiet har og si.