NRK Meny
Normal

Familien til Feste: – Dypt tragisk

Familien til den drepte Hilda Feste sier at det er dypt tragisk at en 18-åring antas å være gjerningmannen.

Hilda Feste

DREPT 1. NYTTÅRSDAG: Det er snart to måneder siden Hilda Feste (98) ble seksuelt misbrukt og drept i sin egen leilighet.

Foto: Oddmund Lunde

I går ble en 18 år gammel mann pågrepet for drapet på Hilda Feste i Os, snart to måneder etter drapskvelden.

Reaksjonene er blandede etter pågripelsen. Varaordføreren i Os sier det er et stort sjokk at den siktede bare er 18 år gammel.

Kort reaksjon fra familien

Familien til Hilda Feste reagerer med å si at det er dypt tragisk at det er en 18 år gammel mann som nå antas å være drapsmannen.

Advokat Rolf Knudsen

UFORSTÅENDE: Forsvarer Rolf Knudsen sier 18-åringen var full og ikke husker noe fra drapskvelden.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

– Familien har bedt meg formidle at saken har vært en stor påkjenning, og at det hele er dypt tragisk, sier familiens bistandsadvokat, Beate Hamre.

De pårørende har ikke ønsket å stille i media i tiden etter drapet, og bistandsadvokaten har vært deres talsperson.

– Dette er det eneste familien ønsker å formidle, sier Hamre til NRK.no.

Familien til siktede får krisehjelp

Os kommune opplyser at de pårørende til den siktede nå får hjelp fra Os kommune.

– Kriseteamet ble mobilisert allerede i går kveld. De tar seg av denne saken, slik de gjør i alle saker. Familien til den siktede blir fulgt opp av oss fremover, sier Marie Elisabeth Lunde Bruarøy, varaordfører.

Pågrep 18-åring sent i går

Det var sent i går kveld politiet sendte ut en pressemelding om at en person var pågrepet og siktet for drapet. Pågripelsen ble kjent like før klokken 21.00, og politiet kalte inn til pressekonferanse klokken 22.00.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim

SIKTET 18-ÅRING: Politiadvokat Asbjørn Onarheim kalte inn til pressekonferanse sent i går kveld. Der fortalte han at en ung mann var pågrepet og siktet for Os-drapet.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Der ble det klart at en 18 år gammel mann var pågrepet samme dag, og siktet for forsettelig drap. 18-åringen er bosatt i Os, og bodde i nærheten av Gamleheimshaugen, der Feste bodde.

I avhør har han forklart at han var hos en kamerat og drakk alkohol samme kvelden, men at han ikke husker noe fra tidsrommet drapet skal ha skjedd.

– Han forklarer at han har hatt en såkalt blackout. Det er opptil flere timer som er blanke for ham, sier forsvareren til NRK Hordaland.

Trolig felt av DNA

Hilda Feste ble funnet drept i sin egen leilighet sent 1. januar. En mann ble pågrepet like etter drapet, men løsslatt etter kort tid. I tillegg har en person som plaget folk i Os i tiden før drapskvelden, den såkalte "kikkeren", blitt sjekket opp mot saken, men ble aldri mistenkt.

Den 18-årige siktede har avgitt DNA, fingeravtrykk og vitneforklaringer tidlig i etterforskningen. Det er trolig dette som har blitt det avgjørende beviset som har knyttet ham til drapet.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås