NRK Meny
Normal

– Foreldrene er veldig glade for at det gikk så raskt

Foreldrene til jenten (6) roser politiet for arbeidet med overgrepssaken, og er også fornøyde med hvordan jenten har blitt ivaretatt.

Flaktveit skole, Bjarte Aarlie

ELEV UTSATT FOR OVERGREP: Jenten (6) er elev ved Flaktveit skole i Bergen. Familiens advokat Bjarte Aarlie sier de er fornøyd med hvordan jenten er blitt ivaretatt.

Foto: NRK / Sentrumsadvokaten

I går formiddag ble en 18 år gammel mann pågrepet, siktet for seksuelt overgrep mot en seks år gammel jente på Flaktveit i Bergen 19. august. Mannen skal ha vært i politiets søkelys lenge.

Familiens bistandsadvokat Bjarte Aarlie forteller at jentens foreldre fikk vite om pågripelsen raskt etter at den var gjort.

– De er selvsagt lettet over at politiet mener de har pågrepet rett person. Det er knyttet til den uroen de har hatt rundt å tilfeldigvis kunne treffe på denne mannen i nabolaget. I tillegg har det jo vært en trykket stemning i nærområdet. Nå kan kanskje skuldrene senkes litt, sier Aarlie.

– Har hatt det i bakhodet hele tiden

FAU-leder på Flaktveit skole, Mona Drønen er også lettet over at en mann er pågrepet og siktet i saken.

– Nå blir det lettere for oss å finne hverdagen tilbake og senke skuldrene på at det ikke er noen i vårt nærområde eller andre sine nærområder man trenger å frykte, sier hun.

– Hvordan har den siste tiden vært for dere som bor på Flaktveit?

– Vi har hatt det i bakhodet helt siden dette skjedde. Folk reagerer forskjellige på det som har skjedd. Men de fleste har levd som normalt. Man blir kanskje litt mer påpasselig på hentingen og at barna våre går sammen med noen.

Saken fortsetter under bildet.

FAU-leder på Flaktveit skole, Mona Drønen

LETTET: FAU-leder på Flaktveit skole, Mona Drønen håper politiet har tatt rett mann.

Foto: Kaspar Knudsen

FAU-lederen gir honnør til både politiet og Flaktveit skole for håndteringen av den vanskelige overgrepssaken.

– Jeg må skryte av politiet og skolen. Skolen har informert godt og gitt alle elever samme beskjed. De har gjort det til en trygg skolevei så langt det lar seg gjøre. Politiet har vært i området i sivil og har vært utplassert på forskjellige områder som kanskje ikke vi tenker på i vår hverdag. Politiet har også vært flinke til å informere oss om etterforskningen.

Drønen mener Flaktveit er et trygt og godt område for barn å vokse opp i.

– Jeg stortrives på Flaktveit. Og føler meg trygg her. Etter det som har skjedd har det kanskje vært enda tryggere med tanke på politiet og den jobben som har vært gjort i området.

– Ganske sikre på at det er rett mann

Jenten var i dommeravhør mandag denne uken. Bistandsadvokat Bjarte Aarlie vil ikke gå i detalj familiens øvrige bidrag i etterforskningen, men har inntrykk av at politiet er sikre på at 18-åringen som nå er pågrepet er gjerningsmannen.

– Jeg har et inntrykk av at de er ganske sikre på at dette er rette vedkommende, sier Aarlie.

Bistandsadvokaten forteller at foreldrene er fornøyde med støtten de har fått i saken.

– Via Barnehuset er det opprettet et apparat rundt henne med fagpersoner som kan bistå med hjelp til både hva som skal formidles til jenten og hvilken hjelp hun har behov for.

– Hun er godt ivaretatt, og foreldrene er veldig fornøyde med det. De er også veldig glade for at dette gikk så fort som det gjorde. De er både overrasket og glade for det, sier Aarlie.

– Det ser ut til å gå bra

Familien har prøvd å leve mest mulig som normalt i tiden etter overgrepet.

– De har prøvd å fokusere på de vanlige tingene, og la hverdagen gå. Foreløpig ser det ut til å gå bra med denne jenten, og de får den hjelpen de skal ha, sier Aarlie.

Siste video

Programleiar: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås