Euroboy: - Jeg er frisk!

Turboneger-gitarist snakker ut om behandlingen på Radiumhospitalet.

Knut Schreiner

TØFF TID: Knut Schreiner, gitarist i Turboneger, Euroboys og Kåre & The Cavemen, har gjennomgått behandling for lymfekreft.

Foto: NRK

Den bergenskfødte gitaristen ble rammet av lymfekreft tidligere i år, noe som førte til at Turboneger måtte avlyse en rekke konserter. 33-åringen har kunnet gjøre sporadiske opptredener i Norge og Europa, men har stort sett holdt en lav profil det siste året.

Turboneger

JOBBER IGJEN: Schreiner, her sammen med Hank Von Helvete, skal snart begynne å jobbe med Turbonegers nye plate.

Foto: Scanpix

LES OGSÅ: Turboneger-gitarist alvorlig syk

- Livet er tilbake til normalen

Men nå snakker Schreiner ut om sykdommen på bandets MySpace -side. Og meldingen til fansen er så positiv som den kan bli:

- Jeg er glad for å kunne fortelle at jeg har gjennomgått en vellykket behandling. Sist måned sjekket jeg ut fra Radiumhospitalet for siste gang, forhåpentligvis, skriver Schreiner.

Han legger ikke ikke skjul på at de siste åtte månedene har vært en tung tid, men sier at behandlingen har gått bedre enn han fryktet. Legene har ikke friskmeldt ham ennå, men Schreiner understreker at alt ser veldig lovende ut.

- Når det er snakk om kreft, er legene forsiktige med å erklære noen for frisk før det har gått noen år uten at det har dukket opp komplikasjoner. Men det er ingen tegn til kreft i kroppen min, og sjansene for et tilbakefall er rimelig små. Livet er tilbake til normalen, og jeg føler meg bra, skriver gitaristen.

Vil hjelpe syke fans

Turboneger har allerede annonsert to opptredener kommende sommer, og Schreiner skal sammen med bassist Thomas Seltzer snart starte arbeidet med å skrive nye låter til bandets neste plate. Det er også annonsert at Screiners gamle band, Kåre & The Cavemen, vil gjøre et avsluttende comeback på neste års Øya-festival i Oslo.

Schreiner sier også at han gjerne ønsker å hjelpe fans som måtte havne i samme situasjon som ham.

- Dersom katastrofen noen gang skulle ramme deg, vil jeg med glede bidra med mine erfaringer og noen ord til oppmuntring, skriver Turboneger-gitaristen.

NETT-TV: Turboneger - "Prince Of The Rodeo" (Live i Oslo Spektrum 2003)