NRK Meny
Normal

Etterlyser sentralt vitne etter knivstikking

Kvinne skal ha vært på stedet da gjerningsmann ringte politiet og fortalte at han hadde stukket ned en mann.

Innsatsleder Kjetil Øyri

PÅGREP MANN: Væpnet politi rykket ut og fant 31-åringen stående ved offeret her i Lien tirsdag 24. februar i 23-tiden. Her er innsatsleder Kjetil Øyri på stedet.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

Nå etterlyser politiet flere vitner til knivstikkingen i Lien i Bergen tirsdag for to uker siden.

Blant annet skal en kvinne ha vært på stedet da gjerningsmannen ringte nødnummeret i 23-tiden, like etter at knivstikkingen skjedde.

Mannen fortalte da politiet selv at han hadde knivstukket en mann i brystet med kniv. Den 31 år gamle mannen har innrømmet å stå bak, og er nå siktet for drapsforsøk på det tre år yngre offeret.

– Vi har opplysninger om en kvinne som befant seg på stedet på tidspunktet da nødnummeret ble oppringt. Vi ønsker å komme i kontakt med denne kvinnen og andre som kan ha sett noe i området på dette tidspunktet, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

– Opplysninger kan være viktige

Politiet har altså så langt ikke kommet i kontakt med kvinnen som skal ha vært på stedet like etter mannen ble stukket ned.

– Hun kan være et viktig vitne. Selv om man ikke tror man har sett noe som har betydning, så ber vi om at man tar kontakt med politiet. Det man selv tror kan være uvesentlige opplysninger, kan være viktige for politiet, sier Høyland.

Politiet vet ikke om kvinnen skal ha noe kjennskap til de to mennene.

– Vi vet bare at hun var der da nødnummeret ble ringt, før hun forsvant, sier Høyland.

Hun ber kvinnen og andre som kan ha vært i området ved Lien i 23-tiden 24. februar, om å kontakte politiet på telefon 02800.

Siktet for drapsforsøk

Den 28 år gamle mannen ble sendt til sykehus med livstruende skader etter knivstikkingen. Han ble operert samme natt, og legene berget livet hans.

Den 31 år gamle mannen har erkjent å ha stukket ned mannen, men nekter straffskyld. Han er nå siktet for drapsforsøk på grunn av de alvorlige skadene på offeret.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå inn på hva de to har forklart om forløpet til hendelsen, sier politiadvokaten.

Siste video

Liv Holmefjord og Torbjørn Lorentzen følger 1000-meteren på skøyter i OL fra Fana IL sitt klubbhus på Nesttun i Bergen.
Programleiar: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås