NRK Meny
Normal

Erna Solberg besøker rasstedet i Voss

Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen drar søndag til Voss for å se nærmere på raset som gikk over E16 tidligere denne uken.

Steinras E16 ved Voss
Foto: Dronefoto/Bergen brannvesen

– Vi ønsker å se på omfanget av raset på E16 og finne ut av hvor raskt vi kan få veien tilbake til fungerende stand, sier de to.

Møtet vil finne sted på Furnestreet rasteplass, vest for rasstedet. Veien er fortsatt stengt ved Bolstadsøyri etter steinraset på onsdag.

– Det er veldig viktig at man får se stedet og hvilken konsekvenser dette kan ha for dem som bruker veien mellom Voss og Bergen, sier ordfører på Voss Hans Erik Ringkjøb.

Han mener det nå haster med å få utbedret denne strekningen.

– Det veldig viktig at noe skjer. Vi lever med en vei og en bane som er så risikoutsatt at vi ikke kan ha det sånn lengre, sier Ringkjøb.

Ber om fortgang

Ordføreren ber om fortgang i arbeidet med en tryggere E16 mellom Bergen og Voss. Ny E16 og Bergensbane mellom Arna og Stanghelle er blant prosjektene som er med på listen over «bundne» prosjekter.

– Vi mener at man allerede burde begynne å bygge både på Voss og i Arna slik at traseen kan stå ferdig i 2026. Det må være en ambisjon når stedet er så farlig, sier ordføreren.

Hans-Erik Ringkjøb

BEKYMRET: – Vi begynner å bli mektig lei. Det er ikke bra for Vaksdal, Voss og Bergen når veier blir stengt med altfor få mellomrom, sier ordfører i Voss kommune, Hans Erik Ringkjøb.

Foto: Tale Hauso / NRK

– Langs E16 har det gått altfor mange ras. Situasjonen vi står ovenfor er svært alvorlig, sier Ringkjøb.

Ny E16 og Bergensbane mellom Arna og Stanghelle er blant prosjektene som er med på listen over «bundne» prosjekter i nasjonal transportplan, og dermed er så sikret realisering som det er mulig å komme. Det er foreløpig satt av 11 milliarder.

Siste video

Annika Beinnes synger Solveigs sang i båten "Babben"