NRK Meny
Normal

Erna møtte velgerne i Bergen

Statsminister Erna Solberg var lørdag tilbake i hjembyen for å drive valgkamp. – Mange av velgerne sitter på gjerdet, det må vi endre på.

Erna Solberg valgåpning i Bergen

Valglogo

Sammen med ordfører i Bergen, Trude Drevland, næringsminister Monica Meland og byrådsleder i Bergen, Martin Smith Sivertsen, møtte statsminister Erna Solberg byens velgere under Høyres valgkampåpning på Torgallmenningen lørdag.

– Det er veldig hyggelig å være her. Det er alltid hyggelig å møte folk, sier Solberg til NRK.

– De har de beste ideene

I Bergen har Høyre styrt i tolv strake år. Etter 14. september, i Solbergs første valg som statsminister, kan partiet miste grepet om byen.

Solberg innrømmer at det blir en tøff kamp, spesielt i Bergen, men mener de borgerlige bør bli sittende.

– Jeg syns det er viktigst for bergenserne hvem som styrer byen fremover. Jeg vet at byrådet som nå sitter har de beste ideene for å løfte omsorgen, sørge for bedre skoler og en god byutvikling.

Sitter på gjerdet

Tidligere meningsmålinger viser at Arbeiderpartiet er byens suverent største parti.

Solberg innrømmer at det blir en tøff kamp og mener mange av byens velgere fortsatt sitter på gjerdet tre uker før kommunevalget.

– Vi har mange velgere i Bergen som sitter på gjerdet. Det skal vi jobbe med for å endre. Vi hadde et veldig høyt valgresultat her sist, det er det ikke sikkert vi vil klare å matche, fordi det var høyere enn vi noensinne har hatt.

– Hva er årsaken til at velgerne sitter på gjerdet?

– Det har vært mange diskusjoner i byen om noen store utviklingsprosjekter. Nå skal man bruke valgkampen til å få velgerne til å bestemme seg, og jeg tror vi vil få borgerlig flertall og borgerlig byråd, sier statsministeren.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.