NRK Meny
Normal

Erna inngikk mobbeavtale med elevene

BERGEN (NRK): Her klipper statsminister Erna Solberg snoren og åpner Bergens mest moderne skole. Samtidig inngår hun et høytidelig antimobbeløfte med de 450 elevene.

Erna Solberg klipper snoren på nye Ulsmåg skole

Klikk på vinduet for å se hele bildeserien

– Det viktigste med skolen er innholdet, ikke bygningen. Da er det to ting: Lærerne og undervisningssituasjonen, og miljøet på skolen. Å ha en mobbefri skole må være utfordring nummer én. Har du mobbing og dårlig skolemiljø er det mange elever som ikke klarer å lære. Jeg lover å komme tilbake for å se hvordan det har gått, sier statsminister Erna Solberg.

– Vi tror på det hun sier. Vi må ikke mobbe, men inkludere hverandre i lekene, svarer syvendeklassingene Kristoffer Skaugrud Andreassen, Glen Kristoffer Bratland og Ida Orheim.

Jeg var veldig flink til å pusse på ostebrettet jeg laget på sløyden på ungdomsskolen.

Erna Solberg, statsminister

Fornøyd med resultatet

Bergens nyeste og mest moderne skole sto ferdig til skolestart. Onsdag var det tid for den offisielle åpningen av komplekset, som i sin helhet er bygget av trematerialer.

Ulsmåg skole i Bergen

NYE ULSMÅG SKOLE: Skolen er bygget i tre og er et lavenergibygg. Store deler av taket er sedumtak. Prisen er 275 millioner kroner.

Foto: OLA HENNING MÅLSNES / BERGEN KOMMUNE

Statsministeren bor selv på Skjold, bare noen busstopp unna i samme bydel.

– Jeg synes dette er en kjempeflott skole og viser hvor mye byrådet i Bergen har satset på skolebygg. Det har vært en vanskelig situasjon rundt skolene i byen, men nå kommer det i tur og orden både nye skoler og nye bygg, sier hun til NRK.

Prominente gjester

Elever og personalet markerte åpningen sammen med statsministeren, byrådsleder Martin Smith-Sivertsen, fungerende ordfører Tor Woldseth, byråd for finans, eiendom og eierskap Eiler Macody Lund, byråd for barnehage og skole Jana Midelfart Hoff og andre gjester.

Den symbolske nøkkelen til bygget ble overlevert og snoren klippet. Etterpå var det underholdning, kake og omvisning.

– Hva er gøyest, håndarbeid eller sløyd, spurte statsministeren?

– Håndarbeid. Vi har strikket sitteunderlag og vester, svarer Kristoffer.

– Jeg var veldig flink til å pusse på ostebrettet jeg laget på ungdomsskolen, forteller Erna.

Lunsj med elevene

I byggeperioden har skolen holdt til i paviljonger ved tomten til den nye skolen (fra januar 2013), og elever ved 5.–7. trinn har bodd på Skjold og Kringlebotn skoler (fra skolestart 2012).

Før statsministeren reiste videre spiste hun lunsj i klasserommet til syvende trinn.

– Jeg tror hun fikk kake og noe godt å spise. Jeg har med meg hjemmelaget niste, men får kanskje kake etterpå, sier Robin Stensbø (11) i klasse 7cd.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås