Erik Huseklepp er ferdig i Brann

Branns største profil gjennom en årrekke forlater klubben etter 2016-sesongen. – Vi må legge vekk følelsene og gjøre det som er best for klubben på lang sikt, sier sportssjefen.

Erik Huseklepp

FERDIG ETTER OVER 300 KAMPER: Erik Huseklepp etter 4-1-seieren mot Vålerenga på Brann Stadion i juli.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Nå har begge parter bestemt seg for å avslutte samtalene. Vi er enige om at vi ikke blir enige, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Det var Bergensavisen som første meldte at partene har bestemt seg for å avslutte samtalene.

Erik Huseklepp takket tidligere i år nei til en ettårskontrakt fra klubben. 31-åringen skal ha akseptert kraftig lønnskutt fra kontrakten han har i dag, men ønsket en kontrakt med lenger varighet.

Ser an prestasjonene

Det ønsket ikke Brann å gi kantspilleren fra Sandsli.

– Vi tilbyr en kontraktslengde, mens Erik ønsker noe annet, sier Soltvedt til NRK.

– Hvorfor tilbyr dere bare ett år?

– Det er flere grunner til det. Vi har gjort det tidligere med blant annet Daniel Braaten. Vi ønsket å se prestasjonene an, og sa at om han presterte godt så var det ingenting i veien med å forlenge på nytt i 2017. Men Erik har nok ønsket en annen trygghet, svarer Soltvedt.

Erik Huseklepps femti første seriemål for Brann.

Se de 50 første fulltrefferne til den populære angriperen.

Sportssjefen: – Erik er en fantastisk person

Sportssjefen sier å avslutte forhandlingene har vært en veldig vanskelig beslutning å ta, og at han forventer reaksjoner fra dem som følger klubben aller tettest.

– Mange er nok sinte og skuffa på oss. Erik er en fantastisk person som alle i klubben er veldig glade i.

– Samtidig må vi legge vekk de følelsene og gjøre en sportslig vurdering. Beslutningen vår er basert på hva som er best for klubben på lang sikt, forklarer Soltvedt ovenfor NRK.

Har startet kun åtte kamper

Trener Lars Arne Nilsens disposisjoner har heller ikke gikk inntrykk av at Huseklepp er en spiller han ønsker å satse på.

Så langt i år har Huseklepp kun startet åtte av 22 eliteseriekamper. Selv ikke da Branns to faste kantspillere måtte stå over i forrige hjemmekamp mot Rosenborg, fikk Huseklepp tillit fra start.

​Branns store profil

Den tidligere Bari-, Portsmouth og Birmingham-proffen har vært i Brann i to perioder siden debuten i 2005, og spilte sin 302. kamp for bergenslaget da han kom inn som innbytter på tampen i Haugesund i helgen.

Huseklepp er bergensgutt og Brann-supporter. Han blomstret sent, men leverte brått nærmest sensasjonelle enkeltkamper (som mot Deportivo i UEFA-cupen i 2008) og havnet på landslaget.

Den spede angrepsspilleren med det karakteristiske løpssettet ble raskt en stor supporterfavoritt og selve symbolet på Sportsklubben Brann utad i flere år.

Erik Huseklepp mot Deportivo

HERJET: Brann herjet med Deportivo La Coruña i UEFA-cupen. Erik Huseklepp var kampens store spiller.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Med åtte serierunder igjen av sesongen 2016, ender 31-åringens Brann-karriere på maksimalt 310 kamper.