NRK Meny
Normal

– Folk har jo krevd å få det utgitt på plate

Selv mener Erik Hanøy at han knapt kan spille gitar, og at han i alle fall ikke kan synge. Likevel har morgensendingens lyttere ytret ønske om å få parodiene utgitt på plate.

Erik Hanøy

TRØKKER TIL: Programleder for NRK Hordalands morgensending gir alt i sine forsøk på å etterligne artister. Hver dag i sommer får du nye muligheter til å delta i konkurransen.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Noen har krevd å få det utgitt på plate. Det er skremmende.

Marianne Moe

Hele sommeren igjennom har programleder Erik Hanøy tolket ulike norske og internasjonale artister, som inngangsoppgave til morgensendingens konkurranse. Responsen har vært overveldende, usikkert av hvilken grunn, skal vi tro bakmennene Erik Hanøy og Marianne Moe.

– Det er Marianne som er skurken, det er hun som gir meg oppgaven med hvem jeg skal etterligne, sier Erik.

– Etterligne eller parodiere?

– Det begynte med etterligninger, men så fikk jeg høre at folk oppfattet det som parodier. Uvisst av hvilken årsak, svarer han selvironisk.

– Jeg er jo bare en nachspiel-gitarist som tenkte dette var en artig måte å gjennomføre en konkurranse på radioen.

– Forstår godt de som tar feil

Hver dag svarer lytterne hvem de tror Hanøy synger og spiller. Som oftest er svarene riktig, men ikke alltid.

– Det er enormt mange som sender inn svar. Men det kommer an på hvor lett oppgaven er. Da jeg prøvde meg på Bjørn Eidsvåg, for eksempel, trodde noen det var Sigvart Dagsland. Og prøver jeg meg på en nordnorsk artist, kommer det forslag om alle mulige artister fra Nord-Norge, forklarer programlederen.

– Forstår du at de kan ta feil?

– Jeg forstår de veldig godt. Nitti prosent svarer jo riktig. Jeg kan jo knapt spille gitar, og jeg kan i alle fall ikke synge, så jeg er imponert over at de i det hele tatt svarer så korrekt, sier han.

– Gikk rett inn i rollen som Bjarne Brøndbo

Det er produsent Marianne Moe som lager oppgavene, og som tenker ut hvilken artist Erik skal prøve seg på.

– Han liker jo å ha noe å bryne seg på. Så noen ganger gir jeg ham en artist jeg vet han blir glad for, noen ganger en som bare må bli morsom, og andre ganger kommer den onde siden frem i meg, og jeg blir nødt til å gi ham en jeg vet han kommer til å slite med, forklarer Marianne.

Hun syns ikke kollegaen var særlig god på Bjøro Håland. Mens Bob Dylan-etterligningen får gode skussmål.

– Bjarne Brøndbo også. Den gikk han rett inn i, smiler hun.

Marianne synes lytterne er vel snille med trubaduren i studio.

– Folk er jo så positive, og det er jo kjempegøy. Men folk er veldig snille med ham. Lytterne tar det veldig kjapt, og noen har krevd å få det utgitt på plate. Det er skremmende, men sant, smiler Marianne Moe.

Erik Hanøy og Marianne Moe

– ALTFOR SNILLE: Marianne Moe mener lytterne er altfor snille med kompanjong Hanøys forsøk på å tolke store norske og utenlandske stjerner.

Foto: Astrid Rommetveit/NRK