NRK Meny
Normal

Er ikke skuffet over regjeringen - ennå

– Jeg innrømmer at regjeringens utspill kan tolkes på flere måter, sier tidligere Høyre-ordfører på Fedje, Erling Walderhaug. Han tror likevel den blåblå regjeringen vil heve vraket eller fjerne kvikksølvet.

Erling Walderhaug

MISTER IKKE TROEN: Tidligere Høyre-ordfører på Fedje, Erling Walderhaug, tror fortsatt at kvikksølvet fra ubåtvraket utenfor Fedje vil bli fjernet. – Jeg regner med de holder ord, sier Walderhaug, med klar adresse til sine kollegaer i Høyre.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

De blåblå måtte i dag tåle flerrende kritikk fra opposisjonen etter svært vage formuleringer om ubåtvraket utenfor Fedje.

Nå vil Walderhaug kontakte partiets sentrale ledelse for å få en ordentlig avklaring på hva de egentlig vil gjøre med det tyske ubåtvraket som ligger på havets bunn utenfor øyen Fedje, nordvest i Hordaland.

– Det er for tidlig å felle noen dom. Jeg tror Øyvind Halleraker vil stå for sine ord. Han har lovet at vraket skal heves. Jeg trodde på ham da, og jeg tror på ham fremdeles, sier Walderhaug.

Har tidligere lovet heving

Politikere fra Høyre og Frp har flere ganger lovet heving av det tyske ubåtvraket U 864, som siden andre verdenskrig har ligget på havbunnen ved Fedje, fullastet med kvikksølv.

Jeg kommer nok til å ta en telefon til mine kollegaer i Høyre.

Erling Walderhaug

Men da regjeringsplattformen ble presentert på mandag, manglet lovnaden. Det eneste som sto igjen var at man skal finne en miljømessig trygg og forsvarlig løsning.

– Kan tolkes på flere måter

Høyremannen fra Fedje medgir at det er runde formuleringer i erklæringen.

– Jeg innrømmer at dette kan tolkes på ulike måter, sier Walderhaug.

– Jeg velger likevel å tolke det slik at de kommer til å fjerne kvikksølvet eller i alle fall mest mulig av det.

– Er du skuffet?

– Nei. Ikke ennå, i hvert fall. Men jeg kommer nok til å ta en telefon til mine kollegaer i Høyre.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Lervik
Forsvaret detonerte håndgranaten som onsdag ble funnet på parkeringsplassen ved legevakten.