NRK Meny
Normal

Enorm interesse for Hellfuck-comeback

Julekonsert i Bergen ble utsolgt på en halv dag, med minimal promotering. – Spesielt og koselig, sier Bjørn Hellfuck.

Bjørn Hellfuck i Peer Gynt-salen 2001

VULGÆR HIT: Bjørn Hellfuck koser med mikrofonen under konserten i Peer Gynt-salen i Bergen i februar 2010. Nå gjør Bjørnen scene-comeback.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Den maskerte bergensrockeren med de vulgære tekstene var hatet av kritikerne og elsket av et for mange overraskende stort publikum da han herjet på NRK Urørt og landets konsertscener i 2009 og 2010. Debutalbumet «Innforjævlig» nådde faktisk femteplass på salgslistene.

Bjørn Hellfuck i Peer Gynt-salen 2001

POPULÆR: Bergensk ungdom landet over trykket Bjørn Hellfuck til sitt bryst for fem-seks år siden. Her fra konserten i Peer Gynt-salen vinteren 2010.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Gikk i hi

Men etter den mer anonyme andreplaten i 2011, har det vært rimelig stille rundt Bjørn Hellfuck. Både frontfiguren og de øvrige bandmedlemmene har vært opptatt med andre prosjekter, men første helgen av desember står mannen med masken på scenen igjen.

– Konserten solgte ut på en halv dag. Det er jo i overkant spesielt, men veldig koselig. Kjekt å se at folk fortsatt setter pris på god toaletthumor, sier Hellfuck til NRK.

Det var den kjente rockeklubben Garage som tok kontakt og overtalte Hellfuck og bandet til å gjøre en eksklusiv julekonsert. Det er nå satt opp en ekstrakonsert på grunn av den store pågangen.

Muligheter for ny låt

Bjørn Hellfuck beholder masken på – og kjolen av så lenge han ikke er på konsert.

AVSLØRT: Bjørn Hellfuck holdt identiteten skjult så lenge han klarte, men ble avslørt av VG vinteren 2010.

Foto: Gitte Johannessen/NTB

– Alltid kjekt å mimre litt over noen glass. Vi hadde det jo jævla gøy på den tiden, så greit ta seg en kosekveld når man har fått ting litt på avstand, sier Hellfuck selv.

– Det er altså ikke snakk om noe varig comeback?

– Nei. Men kjekt å riste litt på dansefoten innimellom.

Ikke overraskende får fansen servert mest låter fra det første albumet som «Bjørn Bifil», «Krabbeklo» og «Bleikfeit Hyse».

– Den første platen var jo mest poppis. Men jeg ble litt inspirert nå når det solgte ut så kjapt, så kanskje kommer det en ny låt. Jeg vil ikke love noe. Det må komme naturlig. Er egentlig litt som å esse: «Don't force that shit».

Varsler snill Hellfuck-fetter

36-åringen bak masken jobber nå med et nytt alter ego. Prosjektet har fått navnet «Stevie Starfish» og blir beskrevet som Hellfucks internasjonale fetter.

– Temaet er stort sett det samme, men litt snillere og på engelsk, sier artisten hemmelighetsfullt.

SE «SNABB» LIVE I PEER GYNT-SALEN I BERGEN I 2010:

Video Bjørn Hellfuck "Snabb"

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik