NRK Meny
Normal

Her blir Endre (22) oppdaget i Hollywood

Vant filmmusikk-pris: – Dersom en filmskaper ønsker å bruke musikken min så reiser jeg tilbake hit straks!

Nordvik

HÅPER PÅ FILMKARRIERE: Hordalandsartisten Endre Nordvik (i midten) høstet jubel da han opptrådte i The Fonda Theatre på Hollywood Boulevard. Under showet mottok han også pris for beste utenlandske artist.

Foto: Arne Wilhelmsen

Endre Nordvik (22) fra Fjell på Sotra er fortsatt høyt oppe etter å ha fått lov til å opptre på Hollywood-showet «Music In Media Award» natt til torsdag.

– Dette var veldig spesielt. Jeg har aldri vært i USA før, og aldri sett en rød løper. Folk var hyggelige og åpne, og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger, sier Nordvik til NRK.

Nå håper han dette kan være starten på en karriere innen filmmusikksjangeren.

Nordvik

SELVPORTRETT: Dette bildet la Endre Nordvik ut på sin egen instagramkonto etter prisutdelingen. Statuetten ligger trygt plassert på puten.

Foto: Instagram/Privat

Høstet jubel

Hordalandsartisten høstet jubel i The Fonda Theatre på Hollywood Boulevard. Og det ble bare bedre utover kvelden da han mottok prisen for «Best Outstanding International Artist 2015». Utdelingen omfavner musikk fra film, TV-serier, reklame og spill.

22-åringen var en av flere hundre artister som hadde sendt inn låter. Et halvt dusin artister ble til slutt nominert til prisen som beste internasjonale artist.

– Jeg vet ikke om musikken min vil bli brukt i filmindustrien ennå, det gjør det enda mer spennende. Det er gøy å skrive etter et script eller manus, det har jeg prøvd én gang før, sier han.

Nordvik

TALE: Endre Nordvik holder takketalen under prisutdelingen i Hollywood.

Foto: Arne Wilhelmsen

Håper å få napp

Nordik har tidligere spilt med Kurt Nilsen. Nå satser han på egen platekarriere. Dette var første gang Nordvik spilte i utlandet, men ifølge manageren gikk det knirkefritt.

– Han tok publikum med storm og hadde en fantastisk opptreden, sier Nordviks manager Arne Wilhelmsen til NRK.

Rundt 1000 mennesker var til stede under prisutdelingen, som fant sted for sjette året på rad.

– Hvor viktig blir denne prisen for din videre karriere?

– Det er en liten boost å få en slik pris, og gir inspirasjon til å stå på videre. Jeg kunne gjerne tenkt meg å bodd et år her borte. Hvis noen vil ha musikken min i sin neste film kommer jeg gjerne tilbake, det hadde vært helt topp!

Hva skjer videre nå?

– Jeg holder på å lage en folk-popinspirert plate, min første, som etter planen skal komme ut neste år. Jeg skal være i USA til 17. november. Lørdag skal jeg spille inn min første singel med en Tom Petty-produsent, sier Endre Nordvik.

Nordvik

OPPMERKSOMHET: Etter showet fikk Endre Nordvik mye medieoppmerksomhet.

Foto: Arne Wilhelmsen

Siste video

Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Vestlandsrevyen 21.september frå Torgallmenningen i Bergen.
Bergensarane sperra auga opp då tre prestar på sykkel dukka opp under VM.