NRK Meny
Normal

Endelig ble Kristian (93) kvitt båtvraket i hagen

93-åringen fikk hakeslepp da han oppdaget at noen hadde dumpet en gammel båt i hagen sin. I videoen ser du hvordan problemet ble løst.

Created by InfoDispatcher

BÅT I HAGEN: Før jul i fjor oppdaget Kristian H. Bakke på Nesttun i Bergen at noen har satt fra seg en syv meter lang båt i hagen hans, midt mellom ripsbuskene. Her blir vraket endelig fjernet ved hjelp av kranbil.

Før jul i fjor oppdaget Kristian H. Bakke på Nesttun i Bergen at noen hadde satt fra seg en syv meter lang båt i hagen hans, midt mellom ripsbuskene.

Båtsynderne hadde frekt og freidig heist båten inn over gjerdet til den gamle mannen. Saken ble først omtalt av lokalavisen Fanaposten, siden av NRK.no.

Jeg synes det er «helt skutt i skallen», og merkelig at folk kan sette fra seg en båt i andres hage uten tillatelse.

Bjørn Bakke, sønn

Hentet med kranbil

Mandag troppet privatpersonen Ole Bjarne Mjånes opp med innleid sjåfør og kranbil. Han hadde lest om den uheldige gubben og tilbød seg å hjelpe.

Hvordan flyttingen foregikk kan du se i videoen ovenfor.

– Jeg og en tjommi skal nå gjøre et forsøk på å sette båten i stand, sier Mjånes.

Alternativet til 93-åringen var å selv leie kran for å kjøre vraket til opphugging. Dette ville fort kostet 5000 kroner.

LES OGSÅ: Hvem har dumpet dette vraket i hagen til Jons far (93)?

Båt i hagen i Bergen

EIERLØST VRAK: Sønnen Jon Bakke viser hvordan båtvraket sto da man oppdaget det i hagen til hans 93 år gamle far på Nesttun i Bergen. Synderen er fortsatt ikke avslørt, men nå er båten fjernet.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Fant ikke synderen

Bakke fikk hjelp av sønnene Jon og Bjørn til å politianmelde forholdet. Politiet klarte ikke å oppspore tidligere eier. Dermed vet man fortsatt ikke hvem dumpingsynderen er.

– Vi har fått skriftlig bekreftelse fra politiet på at båten nå har stått her så lenge at den er å regne som avfall. Jeg synes det er «helt skutt i skallen», og merkelig at folk kan sette fra seg en båt i andres hage uten tillatelse, sier Bjørn Bakke til NRK.

Både han og faren er lettet over at saken nå er løst.

– Jeg er ikke så rask til bens lenger og klarer knapt å gå fra huset og ned til hagen. Nå er jeg glad og fornøyd, sier Kristian H. Bakke.

Vi kan legge til at mange har fått sympati for 93-åringen etter at saken ble omtalt i media. Norsk Gjenvinning i Bergen tilbød seg å fjerne og hogge opp vraket gratis.

– Vi er takknemlige for all støtten vi har mottatt, sier Bakke-familien.

LES OGSÅ: For lite gjenvinning av fritidsbåter

Siste video

 Programleder Mariann Reikerås
13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.