NRK Meny
Normal

Brann HAR en ekstrem målscorer

16-åringen trenger bare 16 minutter på banen for å score mål i eliteserien.

Håkon Lorentzen

1-2-3: Brannspiller Håkon Lorentzen scoret mot Tromsø i november i fjor, Bodø/Glimt 16. mai i år og i går mot Vålerenga. Alle målene har kommet på Brann Stadion.

Foto: Astrid M. Nordhaug/Marit Hommedal / Digitalsport/Scanpix

– Det var godt å få en scoring tidlig, med en gang jeg kom inn. Men det hjelper ikke så mye det. Det er kjedelig å score ubetydelige mål, sier Branns-spissen til NRK, tydelig deppet over lagets tredje tap på rad. Laget svikter foran begge mål.

Ingen lag i eliteserien slipper inn flere mål (22) enn Brann, samtidig har klubbens beste spiss, Erik Huseklepp, ikke lyktes i å score ett eneste seriemål i 2014.

– Håkon trenger tid

Håkon Lorentzen

LYS FREMTID: Håkon Lorentzen har fått fem innhopp i eliteserien. Det har ført til tre scoringer for 16-åringer.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Lyspunktet er lysluggen Håkon. I løpet av sine 48 minutter i eliteserien, fordelt på fem innhopp, har 16-åringen scoret tre ganger.

LES OGSÅ: Ber Bergen vera tolmodige med Brann

– Han gjør det bra. Han skaper sjanser, han er alltid i nærheten når det oppstår store sjanser og han scorer mål, roser Rikard Norling, som til tross for begredelig poengfangst, ikke kan love unggutten plass i startoppstillingen med det første.

Spissprosjektet

I SPISSGRUPPE: I fjor ble Håkon Lorentzen (til høyre) plukket ut som en av seks unge spisser til å delta i 'spissprosjektet' til Norges Fotballforbund.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Han er langt fremme i konkurransesituasjonen. Vi har to spisser som jobber hardt og mye, men det vil seg ikke helt for dem. Kombinasjonen av at Håkon trenger tid, og at Erik ville ha veldig godt av en scoring har gjort at jeg hittil ikke har følt behov for å bruke Håkon fra start, utdyper Norling til BA.

Forventer ingenting

Selv vil ikke Lorentzen kreve noe som helst. Han sier han jobber hver dag for å kjempe seg inn i startoppstillingen.

– Jeg forventer ingenting. Jeg må bare jobbe hardt på trening, og ta sjansen når jeg får sjansen. Da kommer nok muligheten fra start snart også, sier han.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik