Mistanke om promille etter trafikkulykke

Politiet mistenker at promille har vært en medvirkende årsak til at tre biler ble totalskadet i en trafikkulykke i Folgefonntunnelen fredag kveld. En mann i 20-årene ligger til observasjon på Odda sykehus etter ulykken.

Laster kart, vennligst vent...

– Vi har gjort beslag i førerkortet hos den ene bilføreren, og det vil bli tatt blodprøver for å se om det var promille involvert, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt.

Han sier det er vitneopplysninger på stedet som er grunnlaget for videre undersøkelser.

– Hva sier vitnene?

– De beskriver vinglete kjøring, sier Samsonsen.

Alle bilene totalskadet

Ulykken ble meldt like før kl. 19.30 og ifølge Statens vegvesen skjedde sammenstøtet ca. to kilometer inne i tunnelen fra Odda-siden.

Det var tre biler involvert i ulykken. Den ene havnet på taket. Ifølge Brannvesenet var det store materielle skader på kjøretøyene. Tunnelen var stengt i flere timer etter ulykken.

– Ingen av de tre bilene er kjørbare etter sammenstøtet, forteller operasjonsleder. Bergingsbil ble rekvirert for å fjerne bilene.

– Det var totalt fem personer i de tre bilene, men ingen fastklemte, sier fungerende vaktkommandør Håkon Myking hos Brannvakten Hordaland.

Barnet er uskadet

En mann i 20-årene ble sendt til Odda sykehus etter ulykken. To personer, en voksen og et barn, ble sendt til legevakten for sjekk.

Sent fredag kveld forteller operasjonsleder at mannen i 20-årene blir liggende på sykehuset til observasjon.

– Barnet som ble sendt til legevakten er uskadet, sier Samsonsen.