NRK Meny
Normal

Emil (11) var første pasient på den nye legevakten

Uheldig fotballspiller fikk skillingsbolle som første pasient på nye Bergen legevakt. Men Emil Kvamme Igelkjøn og mamma måtte likevel vente på å få komme til.

Anne Britt Kvamm og Egil Kvamme på nye legevakten

FØRSTE PASIENT: Emil Kvamme Igelkjøn (11) skadet kneet på fotballtrening tirsdag kveld. Onsdag morgen var han første pasient på nye Bergen legevakt.

Foto: Mariann Reikerås / NRK

Selv om Bergens nye helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF) har lovet kortere ventetid, kom ikke den aller første pasienten rett inn da den nye legevakten i Bergen åpnet klokken åtte onsdag morgen.

Men det så ikke ut til å plage pasienten nevneverdig.

– Jeg falt på trening i går og har vondt i kneskålen, men det går nok bra. Det er veldig fint her, sier den unge Åsane-spilleren til NRK noen minutter etter åpningen.

Kjære alle sammen. Et godt bygg er viktig. Dyktige og engasjerte medarbeidere er enda viktigere. Nå har vi begge deler.

Byrådsleder Harald Schjelderup

– Skal gi bergenserne trygghet

Bergen kommunes tekstmeldinger om adresseendingen i går gjorde at mamma Anne Britt Kvamme visste hvor hun skulle kjøre.

De rakk dermed å få med seg åpningen av legevakten, hvor byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) hadde æren av å klippe snoren i det nye venterommet.

– Dette er en gledens dag. Dette huset skal være med på å gi bergenserne trygghet, sa den ferske byrårdsleder Harald Schjelderup like før han klippet snoren i venterommet.

Hør Schjelderup åpne legevakten her:

 : Schjelderup åpner nye Bergen Legevakt

– På tide å flytte

Bygget i Solheimsviken huser både legevakten og en rekke andre helsetjenester . Legevakten disponerer over halvparten av det nye helsehuset.

Flyttingen skjer på grunn av legevaktens gamle lokaler på Nygård nå er solgt og blir en del av Bergen Media City, som åpner i 2017. Men overlege Thorbjørn Hiis Bergh er klar på at lokalene ikke ikke var ideelle for en moderne legevaktsdrift.

– Nå var det på tide å flytte, og dette har vi sett frem til lenge, sier han onsdag morgen.

– Lokalene var gamle og ineffektive. Jeg vil berømme de ansatte på legevakten for fantastisk innsats under forberedelsene til flyttingen siste året, sa helsebyråd Rebekka Ljosland.

Bli med inn i det nye helsehuset:

Onsdag 4. november klokken 08.00 flytter Bergen legevakt inn i nye lokaler i Solheimsgaten 9, like ved Danmarks plass.

Fjerde stoppested for legevakten

Legevakten i Bergen har eksistert i 98 år. De første 42 årene lå den i Allehelgens gate, like ved politihuset. Mellom 1959 og 1982 var legevakten i Håkonsgaten på Engen, før turen gikk til Vestre Strømkai.

Harald Schjelderup delte selv minner fra legevakten under åpningen.

– Alle har minner fra legevakten. Selv var jeg en dyktig gyngestolrytter da jeg var liten. Flere ganger endte det med hull i hodet. Noen mener nok at jeg fortsatt lider av senskader av det, sa byrådsledere, og høstet latter blant de fremmøtte.

Legevakten i Bergen

STENGT: Legevakten på Vestre Strømkai stengte dørene klokken åtte. Nå blir det mediehus i de gamle lokalene.

Foto: Inger Åse Skage / NRK

Siste video

Onsdag 16. august begynte flyttingen av den store flytedokken fra Laksevåg til Ågotnes.
Programleder: Mariann Reikerås