Elton John til Bergen i sommer

Han opptrådte på den aller første Koengen-konserten for tolv år siden. I juli kommer Elton John tilbake til Bergen med fullt band.

Elton John i Stavanger8

TILBAKE TIL NORGE: Elton John, her fotografert nylig i Stavanger, opptrer på Koengen i Bergen og på Stavernfestivalen i juli neste år.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

2. juli 2003 begeistret briten 15.000 tilskuere på Bergenhus festning Koengen med åpningslåten «Your Song» og en rekke andre slagere i en to og en halv timer lang solokonsert.

Nesten på dagen 12 år etter

– Nå har vi gleden av å kunne fortelle at Sir Elton John er på vei tilbake til Bergen. Denne gangen har han med seg fullt band, sier Frank Nes i Bergen Live i en pressemelding.

Konserten fredag 3. juli neste år skjer nesten på dagen 12 år etter forrige bergensbesøk, som ble skjemmet av at den ene VIP-tribunen raste sammen like før konsertstart.

Den pågående turnéen har fått navnet «Follow That Yellow Brick Road», hvor albumet med nesten samme navn er et sentralt tema.

Spiller også i Stavern

– Det er grunn til å håpe på gjenhør med bautaer som «Rocket Man», «Saturday’s Alright For Fighting», «I’m Still Standing» og ikke minst «Goodbye Yellow Brick Road». Denne gangen i ny og oppgradert drakt, sier Frank Nes.

Konserten i Bergen blir en av to opptredener i Norge. Dagen etter, lørdag 4. juli, står 67-åringen på scenen på Stavernfestivalen . Elton John opptrådte nylig både i Stavanger og i Oslo.

NRK P3s anmelder var alt annet enn begeistret over det Elton John serverte i Oslo Spektrum i forrige uke.

LES ANMELDELSEN: Koengen av karaokebaren

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.