NRK Meny
Normal

Elton John til Bergen i sommer

Han opptrådte på den aller første Koengen-konserten for tolv år siden. I juli kommer Elton John tilbake til Bergen med fullt band.

Elton John i Stavanger8

TILBAKE TIL NORGE: Elton John, her fotografert nylig i Stavanger, opptrer på Koengen i Bergen og på Stavernfestivalen i juli neste år.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

2. juli 2003 begeistret briten 15.000 tilskuere på Bergenhus festning Koengen med åpningslåten «Your Song» og en rekke andre slagere i en to og en halv timer lang solokonsert.

Nesten på dagen 12 år etter

– Nå har vi gleden av å kunne fortelle at Sir Elton John er på vei tilbake til Bergen. Denne gangen har han med seg fullt band, sier Frank Nes i Bergen Live i en pressemelding.

Konserten fredag 3. juli neste år skjer nesten på dagen 12 år etter forrige bergensbesøk, som ble skjemmet av at den ene VIP-tribunen raste sammen like før konsertstart.

Den pågående turnéen har fått navnet «Follow That Yellow Brick Road», hvor albumet med nesten samme navn er et sentralt tema.

Spiller også i Stavern

– Det er grunn til å håpe på gjenhør med bautaer som «Rocket Man», «Saturday’s Alright For Fighting», «I’m Still Standing» og ikke minst «Goodbye Yellow Brick Road». Denne gangen i ny og oppgradert drakt, sier Frank Nes.

Konserten i Bergen blir en av to opptredener i Norge. Dagen etter, lørdag 4. juli, står 67-åringen på scenen på Stavernfestivalen . Elton John opptrådte nylig både i Stavanger og i Oslo.

NRK P3s anmelder var alt annet enn begeistret over det Elton John serverte i Oslo Spektrum i forrige uke.

LES ANMELDELSEN: Koengen av karaokebaren

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås