Elevene tegner kort til barna som mistet moren sin

Klassekameratene skriver brev og tegner kort til de seks barna på Follese som mistet moren sin. – Dette er en liten bygd, og barna er en viktig del av den, sier rektor.

elevene tegner kort til gutt i klassen

TEGNER KORT: Disse kortene ble tegnet av klassekameratene til en av de seks barna, som går på Follese skole.

Foto: John Arnt Nøstdal

Skolene åpnet dørene for elever i dag, etter at seks barn i Askøy mistet moren sin i går. Faren deres er siktet for drap på sin kone.

Moren og barna flyttet til Follese i 2006. Fem av barna har gått på Follese barneskole, forteller rektor Ingvild Moen.

– Dette er en forferdelig tragedie. Follese er en liten bygd, og alle kjenner hverandre, sier Moen.

Ett av barna går ved skolen i dag, men i dag sto stolen hans tom.

– Elevene spør om det går bra med ham, og hvordan det går med de andre barna. De spør hvorfor dette skjedde, sier Moen.

rektor ingvild moen

– BERØRT: Rektor Ingvild Moen sier elevene på skolen er opptatt av hvordan barna har det, etter at moren deres ble funnet død i går. Fem av de seks barna har gått på Follese skole. - Foto: John Arnt Nøstdal / BERØRT: Ingvild Moen sier elevene på skolen er opptatt av hvordan barna har det, etter at moren deres ble funnet død i går. Fem av de seks barna har gått på Follese skole.

Foto: John Arnt Nøstdal

Lager kort og tegninger til barna

Rektoren, lærerne og helsesøstre har vært opptatt av å fortelle elevene at barna blir tatt vare på, og at elevene er trygge. Rektoren sier mye av fokuset har vært på de seks barna, som mistet sin mor.

– Dette er nydelige, smilende og blide barn. Veloppdragene og høflige barn, som har vært en viktig del av bygda og idretten her, sier Moen.

Barna tegner tegninger i dag som rektoren skal ta med seg til familien. Det gjør også elevene ved Kleppestø ungdomsskole, der to av barna er elever.

– Mange elever har hatt et behov for å snakke om det i dag. De har tegnet, laget kort og skrevet dikt til barna som er rammet, sier rektor Inger Sagvaag.

– De er veldig alvorlige og triste, noen gråter, mens andre vil snakke. Det er en helt spesiell stemning på skolen i dag, sier Sagvaag.

Forbereder seg på skolene

De seks barna blir tatt vare på av barnevernet i Askøy kommune. Faren deres er siktet for drap, og satt i første avhør med politiet i går.

– Hvordan framtiden deres blir, er foreløpig usikkert.

Rektorene vet heller ikke når, eller om, barna kommer tilbake til deres skoler.

– Det vi vet er at barna blir tatt godt vare på. Vi skal få beskjed når de kommer tilbake til skolen. Fram til da skal vi få veiledning i hvordan å følge opp de berørte barna, sier Sagvaag.

– Dette er en fryktelig situasjon, og vi må ha hjelp og støtte. En slik situasjon har vi aldri opplevd.

Kleppestø ungdomsskole

SORG: Kleppestø ungdomsskole flagger på halv stang i dag. – Noen av elevene gråter og har behov for å snakke om det. Vi trenger hjelp og støtte når disse barna kommer tilbake til skolen, sier rektor Inger Sagvaag.

Foto: John Arnt Nøstdal

Siste video

Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.
Se 10. klassene fra Ortun og Kinsarvik kjempe om å vinne fylkesfinalen i Klassequiz!