NRK Meny
Normal

Passasjerene tok ansvar da eldre kvinne ble påkjørt

Bybanen er nå gjenåpnet etter ulykke på Slettebakken. – Passasjerene sto i kø for å hjelpe til, forteller en lege som var om bord.

Created by InfoDispatcher

PÅKJØRT: Den eldre kvinnen skal ha krysset sporet like før hun ble påkjørt ved stasjonen ved Slettebakken. Her er politiet i gang med å dokumentere ulykken.

Ulykken i Bergen ved Vilhelm Bjerknes' vei skjedde like etter klokken 13.00. En eldre kvinne (87) ble påkjørt av en vogn på Bybanen like ved Bergenshallen.

– Alle nødetatene har rykket ut til stedet. Personen får behandling av ambulanse på stedet, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Hordaland politidistrikt.

Klokka 15 opplyser Haukeland sjukehus at kvinnen er lettere skadet.

Vitne: – Det var helt forferdelig

87-åringen ble klokken 13.25 påkjørt av Bybanen ved Slettebakken. Ulykken skal ifølge politiet ha skjedd da hun krysset sporet like ved holdeplassen.

En kvinnelig turnuslege og sykepleier var tilfeldigvis om bord og sørget for førstehjelp. De fikk god hjelp av medpassasjerene med å ta seg av den skadde kvinnen.

Laster Twitter-innhold

Strømmet til

– Passasjerer sto nærmest i kø for å hjelpe til. Det var rørende, sier lege Maria Madland Skeie til NRK.

– Vi skjønte med en gang at noen var blitt påkjørt, selv om vi ikke så hva som skjedde. Vi var mange som sprang til, og vi organiserte oss fort. Vi fryktet først at hun var død, legger Madland Skeie til.

Man fikk stabilisert kvinnen og skjønte raskt at tilstanden ikke var livstruende. Kvinnen lå da ved siden av skinnegangen.

Politiet bekrefter at pasienten er lettere skadet og kjørt til Haukeland.

Bybanen i trafikk igjen

– Det var forferdelig. Vi merket et dunk og folk stimlet til. Kvinnen ble hentet av ambulanse, sier et vitne til NRK.

Kvinnen skal ikke ha havnet under vognen etter påkjørselen. Vitnet forteller at det var passasjerene som tok ansvar da ulykken skjedde.

– Sjåføren virket veldig sjokket, og nesten handlingslammet. Passasjerene tok ansvar.

Bybanen skal fra 13.55 være i trafikk igjen.

– Vi har fått melding om at Bybanen er i trafikk på hele strekningen. Det vil trolig bli litt forsinkelser en periode til alle vogner er kommet i rute, opplyser Ingrid Dreyer, kommunikasjonsrådgiver i Skyss.

Laster Twitter-innhold