NRK Meny
Normal

Kvinne (93) skadet og ranet i sitt eget hjem

Etter at den 93 år gamle kvinnen hadde blitt ranet, klarte hun å utløse trygghetsalarmen. Da hjemmesykepleierne rykket ut, fant de henne blodig på gulvet. Politiet har nå pågrepet en mann mistenkt for ranet.

Åsted ran

STOR AKSJON: Det foregår nå en større politiaksjon på Sandsli. Politiets patruljer har tatt oppstilling en rekke steder i jakten på gjerningsmannen.

Foto: Jarl Omestad

SISTE: Politiet har nå pågrepet en mann på 45 år, mistenkt for ranet. Mannen er en kjenning av politiet.

Klokken 09.14 ringte hjemmesykepleiere til politiet og fortalte at de hadde funnet en eldre kvinne i Aurdalslien på Sandsli i Bergen.

Den 93 år gamle kvinnen fortalte at hun hadde blitt slått ned og ranet. Av helsevesenet var kvinnen utstyrt med en trygghetsalarm, som går rett til den kommunale hjemmesykepleien.

– Hun har klart å utløse trygghetsalarmen. Da hjemmesykepleierne kom frem, fant de henne, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Hordaland politidistrikt.

Funnet på gulvet

Ranet

FUNNET PÅ GULVET: Kvinnen ble funnet blodig på gulvet i sitt eget hjem. Gjerningsmannen blir beskrevet som en mørkhudet mann i 50-årene.

Foto: Jarl Omestad

Kvinnen skal ha blitt funnet liggende på gulvet i sitt eget blod.

– Hjemmesykepleierne forteller at det er mye blod på stedet, sa vaktoperatør Erik Gjesdal på politiets operasjonssentral klokken halv ti.

Operasjonsleder Kjersti Eidsnes sier at politiet ser svært alvorlig på saken, og vil bruke store ressurser utover dagen på å finne gjerningsmannen.

– Det er en alvorlig forbrytelse å rane en eldre og forsvarsløs dame i hennes eget hjem, sier hun.

Gjerningsmann i 50-årene

Gjerningsmannen beskriver som en mørkhudet mann i 50-årene, med mørkt kort hår. Han skal ha vært iført en mørk frakk.

Det foregår nå en større politiaksjon i Sandsli-området, i jakt på gjerningsmannen. Politiet undersøker blant annet om noen av bensinstasjonene i området kan ha fanget mannen opp på overvåkingskamera.

– Vi har snakket med naboer, som forteller at noen skal ha gått rundt og kjent på dører i området, sier operasjonsleder Eidsnes.