NRK Meny
Stormen Tor brygger opp på Stora
Foto: John Nøstdahl / NRK

Ekstremværet «Tor» i Hordaland

Oppsummert

Ekstremværet «Tor» treffer Norge fredag ettermiddag og kveld. I Hordaland er det ventet sørvest sterk storm på kysten, med vindkast på 35-45 m/s inn over land. Her oppdaterer vi om det aller siste når det gjelder værets herjinger i vårt fylke.

  • – Ekstremvarselet var berettiget

    Vêrvarslinga på Vestlandet slår fast at det var riktig å gå ut med ekstremvarsel for «Tor» i Hordaland fredag. Været preget nordligere fylker i større grad, og meteorologene var i ettertid usikre på om været rammet Hordaland hardt nok til at det kunne kalles ekstremvær. Nå har de konkludert. – Selv om det var sterkere vind lenger nord, var det også sterk vind stedvis i Hordaland, for eksempel i Myrkdalen, som hadde middelvind på 40 meter i sekundet, noe som er ganske ekstremt. Jeg er ikke i tvil om at det var berettiget med ekstremvarsel for Hordaland, sier statsmeteorolog Frode Hassel.

    Campingvogn tatt av vinden på Sotra
    Foto: Ove Trellevik
Rongesundbrua i Øygarden, ekstremværet "Tor"
Ved Jan Børge Leirvik.
Frank Robert Solbakk har filmet denne videoen ved Svellingen helt nord i Øygarden.
Ferga på Fedje ligger til kai og venter på at været skal roe seg. Dette skjer svært sjelden forteller Morten Handeland ombord i Motorferga Fedjefjord.
Reporter Tale Hauso har filmet denne stemningsrapporten fra Jondal.

Siste video

Hundar som skal påvisa kreft, nytt forslag til heving av Fedje-ubåten og full strid om kommunenamn i Sunnfjord. Sjå Vestlandsrevyen med programleiar Jan Børge Leirvik.
Psykiateren og KrF-politikaren døydde etter ei trafikkulukke, 81 år gamal.