NRK Meny
Normal

Behandles for flammeskader etter eksplosjon

Oksygentank gikk i luften på marinebasen Haakonsvern. En 40 år gammel mann er lettere skadd og får nå behandling for flammeskader på Haukeland sykehus.

Per Rostad

HAR KONTROLL: Per Rostad, kommandørkaptein, informasjonssjef Sjøforsvaret, opplyser at det etter forholdene står bra til med mannen som ble skadd da en oksygenflaske eksploderte. Mannen får nå behandling for flammeskader på Haukeland.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Politiet opplyser at ulykken skjedde under fylling av en oksygenflaske. Nødetatene ble varslet om eksplosjonen klokken 15.12 onsdag ettermiddag. Det skal ikke ha brutt ut brann.

Eksplosjonen skal ha skjedd inne på et rom på Dykker- og froskemannsskolen på marinebasen. Ifølge politiet tyder det meste på at det er en oksygentank som har gått i luften.

Mannen som ble skadd er 40 år, ifølge pressemeldingen fra Haukeland.

– Vedkommende puster og er ved bevissthet. Han skal ikke være livstruende skadd, sa operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt til NRK kort etter hendelsen.

Den skadde skal fått flammeskader i ansiktet, opplyser Haukeland klokken 17.00 i ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Forsvaret: – Skjedde under øvelse

Forsvarets informasjonsavdeling forteller at ulykken skjedde klokken 15.10 under en øvelse. Politi og ambulanse var raskt på stedet.

– Personen fikk brannskader, som er alvorlige, men de er ikke livstruende. Nå er vedkommende tatt under behandling, og er sendt til Haukeland sykehus for å få behandling for brannskader der, sa Per Rostad, kommandørkaptein, informasjonssjef Sjøforsvaret til NRK.

– Hva skjer videre nå?

– Politiet vil kartlegge hva som har skjedd. Det vil vi også gjøre det for å hindre at lignende ting skjer i fremtiden. Det vi vet er at det skal gå med bra med ham som ble skadet, sier Rostad.

Haakonsvern ligger i Mathopen, åtte kilometer fra Bergen sentrum og er Sjøforsvarets hovedbase i Norge. Det er også den største marinebasen i hele Norden. Rundt fire tusen offiserer, sivile og vernepliktige har sitt daglige virke på stedet.

Laster Twitter-innhold

Siste video

Vegvesenet rydder på rasstedet på riksvei 13 i Odda, der to biler ble truffet av et steinras.