Eksperter: – Brann presterer langt under pari

Fotballeksperter er skuffet over Branns sesongstart i 1. divisjon, og innsatsen mot Hødd spesielt. De mener Sportsklubben nå må ta flere grep.

Rune Soltvedt, Rikard Norling og Erik Huseklepp om Branns pinlige forestilling mot Hødd.

MØTTE DYSTRE FORSIDER: «Byen é Bergen og laget er Åsane», var VGs overskrift tirsdag. Se hvordan sportslig leder Rune Soltvedt, trener Rikard Norling og kaptein Erik Huseklepp reagerer på VG-oppslaget.

Det var en duknakket gjeng i rødt som møtte pressen på Bergen lufthavn Flesland dagen etter det pinlige tapet for Hødd i Ulsteinvik. Mens Brann ber bergenserne om ikke få panikk, begynner fans og eksperter å miste tålmodigheten.

VG: Om Brann og Åsane

ÅSANE BEST I BYEN: VG gjør et poeng ut av styrkeforholdet i bergensfotballen på sine sportssider i dag.

Foto: Faksimile / VG sporten

– Brannspillerne må skjønne at de er i 1. divisjon, og ta konsekvensen av det. Jeg lurer også på om noen av spillerne rett og slett ikke holder det nivået som kreves, sier Magnus Johansson.

Den tidligere Brann-kapteinen er NRK Hordalands fotballekspert og er ikke imponert over at Brann kun står med fire poeng etter tre serierunder:

Psykisk omstilling

– Nå har Brann fått føle hvordan det er å møte lag på bortebane i 1. divisjon. De må innstille seg mentalt på at de ikke er i eliteserien lenger og innse alvoret. Det laget har prestert så langt er ikke godt nok.

– Hvor mange slike tap tåler Brann og Norling?

– Det er ennå bare spilt tre seriekamper, så mye kan endre seg. Jeg velger å vente og se, sier Johansson.

Jo flere slike blemmer Brann går på, jo raskere kommer spørsmålet om treneren skal fortsette eller ikke.

Tore Strand, fotballkommentator BT

Liten tålmodighet med Norling

Tom Georg Olsen misunner ikke dem som tok jobben da han trakk seg fra Brann-styret etter skandaleårsmøtet tidligere i vinter.

Han mener Rikard Norling kun har kort tid igjen å vise at han kan få ting til å snu i Brann.

– Der er ikke dårlige fotballspillere på laget. Hemmeligheten ligger i dem rundt laget. Det trengs en forandring. Jeg tror ikke det er så mye tålmodighet igjen overfor Rikard Norling nå.

– Bare tre serierunder er spilt, men fotball handler om selvtillit. Skal man komme ut av en dårlig periode, trenger man ny dynamikk. Enten må det komme innenfra, eller så må det komme inn nye krefter, sier Olsen.

– Virkelig ille

BTs fotballkommentator Tore Strand er blant dem som tror Norling nå lever på lånt tid.

– Mot Hødd var det virkelig ille. Ikke bare måten Brann tapte på, men måten de stilte opp på, slåss og fightet. Det var ydmykende, sier han.

– Hvor mange slike dårlige kamper tåler Brann?

– Nå kommer kampene tett fremover. Jo flere slike blemmer Brann går på, jo raskere kommer spørsmålet om treneren skal fortsette eller ikke, sier Strand til NRK.

Brann-trener Rikard Norling lar seg tilsynelatende ikke stresse av tabellsituasjonen, men forstår at hans person blir diskutert.

– En trener blir målt etter sine resultater. Slik er det, sier Norling til NRK.