Eirik Bakke klar for Sogndal

Returnerer til hjembygden etter fire år i Brann.

Gunnar Solbakken

GLAD MANN: Sogndal-sjef Gunnar Solbakken er lykkelig over å ha sikret seg Bakkes signatur.

Foto: Arve Uglum / NRK

33-åringen har skrevet under en treårskontrakt med Sogndal, og ble presentert som klubbens første forsterkning foran 2011-sesongen på en pressekonferanse på Fosshaugane kl. 13. tirsdag. Bakke var selv tilstede, og var iført den hvite Sogndal-drakten med sitt gamle nummer - 9 - på ryggen.

- En kapasitet for klubben

- Vi er særdeles glade for å ha knyttet til oss Eirik igjen. Han er en kapasitet for klubben, som vi vil få god nytte av fremover - først og fremst på fotballbanen, men også i andre ting rundt laget og gruppen, sier Sogndal-leder Gunnar Solbakken til NRK.no.

Kontrakten gjelder kun spill for Sogndal. Ifølge Solbakken har partene så langt ikke diskutert om det i fremtiden kan være aktuelt med en rolle i støtteapparatet for 33-åringen.

Det har vært spekulert i om Bakke nå må gå drastisk ned i lønn for å få spille for moderklubben. Hovedpersonen selv vil ikke kommentere saken.

- Økonomi har ikke vært noe tema. Vi ble enige ganske fort, sier Bakke til NRK.

Nett-TV: Bakke tilbake på Fosshaugane

Video Erik Bakke er tilbake på Fosshaugane

Testet som spiss

Eirik Bakke kom til Brann fra Leeds 31. august 2006 og debuterte for rødtrøyene borte mot Stabæk 11. september samme år, en kamp Brann vant 2-1. Sogndølen har vært benyttet mest på midtbanen, men har også hatt gjesteopptredener som midtstopper og spiss.

I år har Bakke scoret fem mål - og fått syv gule kort.

Lars Grorud med 1. divisjonspokalen

GÅR MOTSATT VEI: Lars Grorud har skrevet under for Brann.

Foto: Arve Uglum

Kampen mot Kongsvinger mandag var Bakkes 102. offisielle kamp for Brann. 33-åringen tok over som kaptein etter Martin Andresens exit i 2007, men har denne sesongen vært visekaptein etter Håkon Opdal.

Leeds-bronse og Brann-gull

Den skadeforfulgte midtbaneterrieren startet karrieren sin på Fosshaugane allerede som 15-åring, og ble kjøpt av Leeds i mai 1999. I England var han med på å ta bronse i Premier League, og han fikk også spille semifinale både i UEFA-cupen og Champions League.

Da Leeds fikk økonomiske problemer, ble Bakke i en kort periode leid ut til Aston Villa, før turen gikk hjem til Norge og Brann. 32-åringen ble seriemester for Brann i 2007.

Fra før er det kjent at Sogndals kaptein og forsvarsspiller Lars Grorud har skrevet under en treårskontrakt med Brann fra og med 2011-sesongen.