NRK Meny
Normal

Egen pengepott til bybanen

Regjeringen lover å gi mer penger til Bybanen i Bergen. En egen post i Nasjonal transportplan skal sikre videre utbygging.

Video Lover bybanepenger

Lover bybanepenger

Både samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og SV-toppene Kristin Halvorsen og Audun Lysbakken var på valgkampbesøk i Bergen i dag.

Egen pengepott

Med seg hadde de penger til videre utbygging av byens store kollektivsatsing Bybanen. Kleppa lover en egen post på Nasjonal transportplan skreddersydd Bybanen.

– Det må bli en egen bybanepott i den nye Nasjonal transportplan som skal legges frem fra regjeringen i 2013.

Meningen er at det skal sikre videre utbygging av banen. Frem til 2025 finnes det bare penger til å fullføre den pågående forlengelsen til Rådal.

Det finnes også planer om å bygge videre til Flesland, bygge nordover til Åsane og vestover til Fyllingsdalen, men disse linjene er ikke finansiert.

Barne- og likestillingminister Audun Lysbakken ankom sin hjemby med SVs valgkampbuss. Han er stolt over satsingen.

Beløpet ikke klart

– Det betyr alt for fremtiden til Bybanen. Det betyr at det er fritt fram for de ulike politiske politiske alternativene i Bergen og Hordaland til å legge frem sine planer, som jo vil være grunnlaget for den dialogen vi skal ha om nøyaktig hva som kommer - hvor mange penger og til hvilke prosjekter, sier Lysbakken.

For det er nemlig ikke klart hvor mye det skal bevilges til utbyggingen av bybanen. Det er for tidlig mener samferdselsministeren.

– Det ville være alt for tidlig å røpe. Vi vet for lite, både om omfanget og innretningen idag. Det er derfor vi har en egen konseptvalgutredning, som det heter, ute på høring. Hvordan skal transporttilbudet i Bergen være i fremtiden, spør Kleppa retorisk.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås