E16 åpnes ikke i dag likevel

Statens vegvesen håpet å åpne E16 for store kjøretøy i dag. Men det skjer ikke, da arbeidet med en ny vei tar lengre tid enn planlagt.

Grunnen vasket vekk under E16 i Voss

VASKET VEK: - Deler av veien raser fremdeles ut i dag, sier Vegtrafikksentralen til NRK. E16 er stengt for all tungtrafikk.

Foto: Svanhild Ringheim / Statens vegvesen

Hovedveien mellom Oslo og Bergen har vært stengt for tunge kjøretøy siden tirsdag, da grunnen under veien er gravd vekk av flommen.

E16 rast ut øst for Evanger

PROBLEMET: Grunnen under europaveien er i stor grad vasket bort, og det må større reparasjoner til.

Foto: Bente Bergstø / Statens Vegvesen

Hele uken har Statens vegvesen jobbet med å få på plass en midlertidig vei ved Skorve, men arbeidet tar lengre tid enn planlagt.

E16 vest for Voss er fortsatt stengt for tunge kjøretøy og blir ikke åpnet i dag, melder Statens vegvesen til NRK lørdag ettermiddag

Personbiler får fortsatt passere.

Skulle åpne i dag

Den store oktoberflommen på Vestlandet har fart hardt med E16 vest for Voss. Veien ble totalt oversvømt da Vossovassdraget gikk over sine bredder mandag forrige uke.

Da vannet trakk seg unna, kom nye problemer til overflaten. Etter å ha vært åpnet for normal trafikk i noen dager, ble veien helt stengt igjen tidligere i denne uken. Det skjedde etter at man oppdaget at elven hadde gravd vekk grunnen under veibanen.

Statens vegvesen begynte da arbeidet med å få på plass en midlertidig militær bro på stedet, slik at all trafikk kunne passere. Men grunnforholdene var for ustabile til det også.

Vegvesenet bygger midlertidig bro på E16

MILITÆR BRO: Vegvesenet bygger en militær bro, en såkalt Stanley-bro, for å lage en midlertidig omkjøringsvei for all trafikk.

Foto: Svanhild Ringheim / Statens Vegvesen

Dermed begynte arbeidet med en ny midlertidig vei ved siden av den eksisterende. Planen var å åpne i dag, men arbeidet tar altså lengre tid enn planlagt.

Håper på søndag

– Deler av veien raser fremdeles ut. Og nå mørkner det. Vi har fremdeles søndag som et håp, men entreprenøren har ikke gitt noen konkrete løfter ennå. Vi får sikkert en bedre rapport i dagslyset søndag, sier trafikkoperatør Ronny Sleire på Vegtrafikksentralen.

– Vi håper vi kan åpne søndag, legger han til.

Tungtrafikk som skal mellom Oslo og Bergen blir bedt om å kjøre E134 over Haukelifjell. Det skjer etter at det hopet seg opp med store biler på fylkesvei 7 i Hardanger, som var den første omkjøringsveien.

LES OGSÅ: Vogntogsjåfører lyver for å slippe forbi på E16