Dronningens utstilling godt besøkt

Dronning Sonjas kunst har vær omdiskutert, men publikum har strømmet til utstillingen i Bergen den siste uken.

Dronning Sonja og Mikal Olsen Lerøen

POPULÆR UTSTILLING: Svært mange har vært innom Dronning Sonja sin utstilling i Bergen.

Foto: NRK

Mer enn 5100 mennesker har vært innom utstillingslokalet i KODE 1 i løpet av disse dagene.

Det er konstituert direktør, Sigurd Sandmo, godt fornøyd med:

– Dette er helt fabelaktig. Det er gøy å se hvordan bergenserne strømmer til Permanenten, dette nyåpnede praktbygget midt i sentrum.

– Kritikk først og fremst i pressen

Sandmo tror svært mange kommer for å se Dronningens utstilling. Samtidig mener han folk er nysgjerrig på helheten i bygget.

Det er flere utstillinger som har åpnet, og han trekker også frem restauranten og museumsbutikken som har fått plass i det gjenåpnede bygget.

– Vårt inntrykk er at svært mange synes det er interessant å se Dronningens utstilling og det gjenåpnede bygget. Vi får veldig mange begeistrede tilbakemeldinger. Kritikken mot utstillingen tror jeg først og fremst er noe som har vært ført i pressen, og gjør nok at mange vil se den og gjøre opp sin egen mening.

Sigurd Sandmo

SVÆRT FORNØYD: Sigurd Sandmo er konstituert direktør ved KODE-Kustmuseene i Bergen.

Foto: May-Helen Rolfsnes / NRk

Håper på besøksrekord

I 2014 var det til sammen 22.000 besøkende innom KODE 1. At over 5100 nå har funnet veien til kunstmuseet i løpet av en uke er ifølge Sandmo svært inspirerende:

– For oss som har jobbet med dette prosjektet og hatt som målsetting å kunne åpne bygget så snart som mulig, så er det kjekt å kunne se at det hele ble akkurat slik vi hadde drømt om.

Samlet alt i alt hadde de sju KODE-museene et besøk på 219.875 personer i fjor. Dette er ny publikumsrekord for museet, og en økning på over 18 % sammenlignet med 2015.

Sandmo ser også positivt på fortsettelsen:

– Vi har store ambisjoner for hvordan dette bygget skal brukes i tiden som kommer. Om ikke vil klarer å holde besøkstallene like høye hver uke, så er vi likevel svært spent på hvor vi lander ved årets slutt.

"Gavebordet" stilles ut i Vestlandske Kunstindustrimuseum, Permanenten i Bergen.

KODE 1 (PERMANENTEN): Det staselige bygget i sentrum av Bergen ble gjenåpnet etter oppussing i mai.

Foto: Nina Skurtveit / NRK