NRK Meny
Normal

Drillo tror Aalesund slår Brann

Egil Drillo Olsen holder Aalesund som knepen favoritt til å vinne cupgullet mot Brann, men han tror på en jevn kamp.

Egil Drillo Olsen

TROR PÅ JEVN CUPFINALE: Drillo mener Aalesund har litt større sjanse til gull enn Brann.

Foto: Knutsen, Marius / SCANPIX

Kjetil Rekdal

VINNER TROLIG: Trener Kjetil Rekdal kan trolig smile hele veien hjem igjen til Aalesund, hvis det går slik Drillo tipper.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

– Jeg vil si det slik at etter min mening har Aalesund 55 prosent sjanse til å vinne, mens jeg holder Branns vinnersjanser til å være 45 prosent, sier Drillo til NTB.

– Det som er helt sikkert er at det kommer til å bli en åpen og jevn kamp. Det er to fine lag som møter hverandre, så det ligger an til å bli en skikkelig fest på Ullevaal med stappfullt hus, som det alltid er på cupfinalen, sier Egil Olsen.

Han sier at Brann har svingt veldig i prestasjonene gjennom hele sesongen, og han legger ikke så veldig stor vekt på at bergenserne slo Rosenborg 6-3 i serien sist søndag. Cupfinalen er en helt annen og ny kamp.

Store svingninger

– Det er to lag som har svingt veldig i prestasjonene i eliteserien i år, men slik har det jo vært for de aller fleste lagene. Molde, som ble seriemester, er vel det laget som har vært mest stabilt, noe som er årsaken til seriegullet, men det gikk litt opp og ned for Molde også både i begynnelsen og på slutten av sesongen, sier Drillo.

– Laget til Ole Gunnar Solskjær hadde en veldig stabil og god periode på midten av sesongen, og det ble avgjørende, sier Drillo til NTB.

Men Molde spiller ikke cupfinale på Ullevaal stadion søndag. Det er det Aalesund og Brann som gjør, og Drillo har altså mest tro på at Aalesund stikker av med seieren. Det gjorde laget i 2009 da Molde ble slått på straffer i finalen.

Brann cupfinale 2004

BRANN TAPER TROLIG: Brannsupporterne kan komme til å vinne tribunekampen, men Drillo tror Aalesund vinner kampen om NM-gullet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Drillo-filosofi

Egil Olsen har akkurat gitt ut en ny bok om fotballfilosofien sin, der gjennombruddshissig fotball og soneforsvar får bred plass mellom permene.

Han henvender seg til den litt over gjennomsnittlige fotballinteresserte med den nye boka si, som er svært interessant og lærerik lesning for alle som liker fotballen.

Da Drillo kom inn som landslagssjef i 1990 innførte han soneforsvaret. Siden kom Flo-pasningen, som ble synonymt med Drillo-fotball, en stil som ble utskjelt over det ganske Europa. Nå forsøker Drillo å slå i hjel en del myter, og han lykkes godt med det i den nye boka, som kommer ut på Kagge Forlag.

– Aalesund er det av de to cupfinalelagene som spiller mest opp mot min filosofi av de to cupfinalelagene, selv om Kjetil Rekdal ikke er helt enig i det, mener Drillo.

Men Rekdal kan fort bli en viktig faktor for Aalesund i cupfinalen. Da klubben ble norgesmestre i 2009 uttalte den fargerike treneren at gullet var et resultat av «coaching i verdensklasse»

Video Coaching i "verdenslkasse kan bli avgjørende

Coaching i 'verdensklasse' kan bli avgjørende.

Les også:

Dette er det største en fotballspiller kan oppleve i Norge | Slik blir cupfinaleværet | Derfor velger Brann å bli i Bergen | Isolerer Rekdal for å hindre smittefare

Siste video

Annika Beinnes synger Solveigs sang i båten "Babben"