NRK Meny
Normal

Drapssiktet: – Handlet i nødverge

30-åringen som er siktet for forsettlig drap etter knivstikkingen på Sotra natt til mandag, ble avhørt på Haukeland universitetssykehus tirsdag.

Knivdrap på Sotra

FØRSTE AVHØR: Den drapssiktede 30-åringen forklarte seg for politiet på Haukeland sykehus tirsdag formiddag.

Foto: Remi Boe Presttun

– Han vil nekte straffskyld for forsettlig drap, sier mannens forsvarer, advokat Helge Wesenberg, til NRK.no.

– Veldig ulykkelig over det som skjedde

Avhøret fant sted tirsdag formiddag på Haukeland universitetssykehus, hvor 30-åringen fra Sotra mandag ble operert for stikkskader i armen. Inngrepet blir av advokaten beskrevet som alvorlig, og den siktede skal ha vært i full narkose under operasjonen.

Det første avhøret etter pågripelsen ble gjennomført mens 30-åringen lå i sykesengen.

– Han er sterkt preget av hendelsen og er veldig ulykkelig over det som har skjedd. Men han mener at han selv ikke kan bebreides. Han ble ikke spurt direkte om han erkjenner straffskyld, men han har forklart at han handlet i berettiget nødverge, sier Wesenberg.

LES OGSÅ: Nabo: – Veldig ekkelt, jeg er helt skjelven

Sjalusi kan ligge bak

Politiet ble først varslet om knivstikkingen utenfor bolighuset på Brattholmen klokken 02.42 natt til mandag. Hendelsen fant sted utenfor huset, mens det var flere andre inne i leiligheten.

Det skal ha vært den avdøde 31-åringen som selv oppsøkte siktede og det oppstod en konfrontasjon.

Ifølge VG skal politiet ha opplysninger som tyder på at avdøde ikke likte av kjæresten hans var i siktedes leilighet og at sjalusi kan være bakgrunnen for konfrontasjonen

Politi ved åstedet på Sotra

NABOLAGET I SJOKK: Beboere på Brattholmen er rystet over knivstikkingen natt til mandag.

Foto: Espen Hatlestad/NRK

– Hentet selv førstehjelpsutstyr

Etter det NRK.no kjenner til, skal siktede ha forklart i avhørt at han selv hentet førstehjelpsutstyr til seg selv og 31-åringen da konfrontasjonen var over.

Han skal selv ha mistet mye blod på grunn av stikkskaden i armen og har forklart at han var for svak til å hjelpe 31-åringen.

Flere naboer kom til for å hjelpe . 31-åringen var stukket i magen og var i starten ved bevissthet, men skal ha mistet bevisstheten før ambulansen kom til stedet.

Fremstilles for fengsling onsdag

Politiet vil onsdag be om at den siktede 30-åringen blir varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud eller -kontroll.

– Mannen er siktet for forsettlig drap, bekrefter politiadvokat Eli Valheim, som vil representere påtalemyndigheten under fengslingsmøtet.

Ifølge advokat Helge Wesenberg har siktede ennå ikke tatt stilling til om han vil godta varetektsfengsling under rettsmøtet, som vil finne sted i Nordhordland tingrett.

Den avdøde 31-åringen blir obdusert i dag, tirsdag. Ifølge politiadvokat Valheim er resultatene av obduksjonen fortsatt ikke klare.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.