NRK Meny
Normal

Drapssiktet undersøkt av psykiater

Politiet har bedt om rettpsykiatrisk vurdering av 35-åringen som er siktet for drapet på Trond Kristian Johannessen på Gyldenpris fredag 25. juni.

Trond Kristian Johannessen

SEGNET OM HER: På denne bussholdeplassen segnet en blødende Trond Kristian Johannessen (35) om, etter å ha banket fortvilt på døren til en forbipasserende buss.

Foto: NRK/politiet

Politinspektør Svein Erik Krogvold

VENTER PÅ RAPPORT: Politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Det er oppnevnt en psykiatrisk sakkyndig, og han har fått frist på seg til 15. september til å levere sin utredning, sier påtaleansvarlig i saken, politiinspektør Svein Erik Krogvold, til NRK.no.

Rettpsykiateren skal vurdere om den siktede var strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

- Samarbeider med politiet

- Min klient har valgt å samarbeide med politiet og har fritatt en rekke folk for taushetsplikt, slik at den sakkyndige skal få best mulig arbeidsvilkår, sier siktedes forsvarer, advokat Einar Råen, til NRK.no.

Den 35 år gamle mannen ble pågrepet sammen med sin 29 år gamle bror mandagen etter at Johannessen blodig segnet om på bussholdeplassen like ved Puddefjordsbroen på Gyldenpris. 35-åringen nektet først all kjennskap til drapet, men tilstod drapet på Johannessen dagen etter begravelsen.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men har ennå ikke tatt stilling til straffskyld, sier advokat Råen.

Advokat Steinar Yndestad og advokat Einar Råen i Bergen tingrett

FORSVARER SIKTEDE: 35-åringens advokat, Einar Råen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Den formelle siktelsen lyder foreløpig på forsettlig drap.

Glad broren ble løslatt

35-åringens bror ble løslatt etter tilståelsen, men er fortsatt formelt siktet i saken. Ifølge Krogvold vil siktelsen mot ham neppe bli vurdert endret før saken er ferdig etterforsket og blir sendt over til riksadvokaten.

- Min klient er veldig glad for at broren ble løslatt så fort. Det gikk voldsomt inn på ham at også broren ble dratt inn i saken, og det var også noe av bakgrunnen for at han valgte å tilstå, sier Råen.

Politiet fant det som trolig er drapsvåpenet i sjøen , nær åstedet. 35-åringen skal ha opplyst at knivstikkingen skjedde utendørs, nær eller like ved et hus Carl Konows gate på Laksevåg.

Avventer judisiell observasjon

Den drapssiktede ble i slutten av juli varetektsfengslet for åtte nye uker. Nytt fengslingsmøte vil finne sted rundt 20. september. Krogvold vil foreløpig ikke si noe om når politiet håper å kunne sende saken til påtalemessig avgjørelse hos riksadvokaten.

- Vi må avvente resultatet av den judisielle observasjonen før vi kan si noe om det, sier Krogvold.

Ifølge Råen vil fengslingsmøtet trolig bli avholdt ved kontorforretning, det vil si uten at siktede møter i retten.

Dykkarar leitar etter kniven som drap Trond Kristian Johannessen.

KNIVEN TROLIG FUNNET: 35-åringen pekte i avhør ut stedet hvor han skal ha kastet kniven. Kort tid etter gjorde politiet et funn i sjøen like ved.

Foto: Alrik Velsvik / NRK