NRK Meny
Normal

Monika-siktet om DNA-bevis: – Et mirakel

– Det finnes ingen bevis, hevder 32-åringen som er siktet for drap på Monika Sviglinskaja (8).

Monika og siktet 32-åring

DRAPSSIKTET: 32-åringen fra Litauen hevder sin uskyld etter Monika Sviglinskajas død.

Den 32 år gamle eks-stefaren til Monika Sviglinskaja ble tirsdag fremstilt for ny fengsling i Bergen tingrett. Mannen har vært i politiets varetekt siden arrestasjonen i slutten av oktober.

Monika Sviglinskaja

FUNNET DØD: Monika Sviglinskaja (8).

Politiadvokat Asbjørn Onarheim ba om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, mens forsvarer Fredrik Verling ba om løslatelse. Kjennelsen kommer onsdag.

Som i forrige fengslingsmøte benyttet den drapssiktede muligheten til å forklare seg, ved hjelp av tolk. 32-åringen hevder han ikke har noe med saken å gjøre, og sier han mener den burde vært henlagt.

Kaller DNA-bevis «et mirakel»

Litaueren er eks-stefaren til Monika Sviglinskaja, og ble tatt etter at politiet gjenåpnet etterforskningen av dødsfallet til den åtte år gamle jenten.

Politiet henla først saken som selvmord, men nye analyser av DNA-funn på Monika sin hals ledet politiet til 32-åringen. Selv har han liten tiltro til bevisene i saken.

Under fengslingsmøtet ga den drapssiktede uttrykk for at det var «et mirakel» at det er funnet DNA-bevis etter tre år.

Han hevder politiet ikke har villet svare ham på hvordan bevisene har dukket opp, og mener DNA-et kan stamme fra da han bodde i leiligheten. 32-åringen mener det ikke finnes gode bevis for at han var i nærheten av huset dagen Monika døde.

Fredrik Verling, Tor Kallmyr, Asbjørn Onarheim

BEHANDLET VIDERE VARETEKTSFENGSLING: 32-åringens forsvarer Fredrik Verling, Kripos-etterforsker Tor Kallmyr og politiadvokat Asbjørn Onarheim i retten tirsdag.

Foto: Sindre Vik Helgheim / NRK

Mener han ikke får forklare seg

Han er også kritisk til spørsmålene etterforskerne stiller ham i avhør. 32-åringen mener han ikke har fått forklare seg, men i stedet har måttet svare på det Monikas mor har forklart politiet.

Mannens forsvarer ba også om av brev- og besøksforbudet oppheves. Politiet har bedt om dette for å hindre mannen i å påvirke familie og venner i Litauen som ennå ikke er avhørt.

32-åringen mener forbudet ikke har noen effekt, fordi familien uansett ikke vil bistå politiet i etterforskningen. Han kaller det «mer enn brutalt» ikke å få prate med sine nærmeste i løpet av fire måneder.

ALT OM SAKEN: Monika (8) funnet død

Siste video

En stor delegasjon fra Belgia besøkte Troll A-plattformen. Landet skal fase ut atomkraft og ønsker å erstatte den med gass fra Norge.
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Brannvesenet melder om svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet.