NRK Meny
Normal

Drapssiktet (18) fikk møte mamma

Følelsesladd gjenforening i Bergen fengsel tirsdag. – Et godt, fint og viktig møte, forteller 18-åringens forsvarer, advokat Rolf Knudsen.

Bergen fengsel

SITTER ISOLERT: Nordhordland tingrett fengslet fredag 18-åringen i fire uker, hvorav to med full isolasjon.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK

Advokat Rolf Knudsen

FORSVARER: Advokat Rolf Knudsen er 18-åringens forsvarer.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Mannen som er siktet for å ha voldtatt og drept 98 år gamle Hilda Feste i Os første nyttårsdag, sitter varetektsfengslet med full isolasjon. Tingretten har likevel åpnet for at han skulle få møte sin mor og en navngitt mann som 18-åringen ser på som en farsfigur.

Møtet fant sted i Bergen fengsel tirsdag, med en politibetjent i rommet.

Fikk prate i én time

– Det varte i om lag én time og var et fint, godt og viktig møte for min klient. Selvfølgelig var det følelsesmessig sterkt for ham å treffe sin mor og denne mannen for første gang siden pågripelsen, men han taklet det greit - selv om det var veldig tøft, sier 18-åringens forsvarer, advokat Rolf Knudsen, til NRK.no.

Spesielt avskjeden skal ha vært vanskelig for den drapssiktede ungdommen.

– Da de skulle forlate ham, gikk det noen tanker oppi hodet hans med tanke på den tøffe situasjonen han er. Men han stålsatte seg og tenkte på at det blir nye besøk, sier Knudsen.

Forbud mot å diskutere drapssaken

Det skal ikke være satt noe tidspunkt for neste møte mellom 18-åringen og hans mor, heller ikke for mannen han er knyttet til. De to møtte 18-åringen sammen tirsdag.

– Hvilke føringer ble lagt med tanke på samtaletemaer i møtet?

– Det er en klar forutsetning at man ikke diskuterer saken. Det ble også overholdt, sier Knudsen.

– Får godt behandling i fengselet

18-åringen fortalte sin forsvarer i etterkant at han er godt fornøyd med måten politiet har lagt til rette for møtet med hans nærmeste.

Forsvareren har tidligere uttalt at han var bekymret for 18-åringens helse, men sier nå at den drapssiktede mannen har det etter forholdene bra i fengselet.

– Han blir godt fulgt opp av fengselsbetjentene på bakgrunn av både alder og den alvorlige siktelsen, og min klient er godt fornøyd med måten han blir behandlet på. I tillegg har han vært i kontakt med prest og helsesøster i fengselet, sier Knudsen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.