NRK Meny
Normal

Drapssiktede: – Jeg er uskyldig

Mannen som er siktet for å ha slått ihjel Hilda Feste (98) i Os første nyttårsdag har forklart til sin forsvarer at han ikke har noe med drapet å gjøre.

Drapsalarm i Os

98-ÅRING DREPT: Her i dette huset ble kvinnen funnet død av hjemmehjelpen sin.

Foto: Hanne Hagen Rotnes / NRK

– Han er klar på at han er uskyldig og at han nå ønsker at politiet skal etterforske ham ut av saken så fort som mulig, sier 42-åringens forsvarer, advokat Carl-Christian Grythe Hoff, til NRK.no.

LES MER OM DRAPSSAKEN: Mann pågrepet og siktet for drap | Nekter straffskyld for Os-drapet

– Tar avstand fra en slik handling

– Hvordan ser din klient på det å bli pågrepet og siktet i denne saken?

– Min klient synes det er en forferdelig sak og at det er grusomt å bli assosiert med en slik straffbar handling som han er siktet for. Han tar fullstendig avstand fra en slik handling og har ikke gjort noe slikt, sier forsvareren.

Politiet har bekreftet at den pågrepne mannen er kjent av dem fra tidligere. Mannen skal ha flere straffedommer på rullebladet, men Grythe Hoff bekrefter at vedkommende ikke er dømt for alvorlige voldsforbrytelser.

Forsvareren ønsker ikke å kommentere hva politiet mener knytter 42-åringen til drapet på 98 år gamle Hilda Feste, som var påført så store slagskader i hodet at politiet ikke er i tvil om at de står overfor et drap.

Tar siktelsen svært tungt

Politiet kan holde mannen fengslet til onsdag. Først da må påtalemyndigheten ta stilling til om den siktede skal bli begjært varetektsfengslet av tingretten.

– Etterforskningen er i innledningsfasen. Også av hensyn til min klients rettssikkerhet er det nå viktig at politiet får ro til å etterforske saken grundig, sier Grythe Hoff.

– Hvordan har din klient det nå?

– Han tar dette veldig tungt. For ham er dette en kjempebelastning, sier forsvareren.

Tirsdag ble 42-åringen løslatt, og sjekket ut av saken .

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.