NRK Meny
Normal

To døgn i fyllearresten etter drapet

De drapssiktede dro til Oslo drapsdagen, men ble kastet av toget halvveis. Deretter skal de ha rasert et hotellrom. - De skiftet personlighet i fylla, forteller hotelleieren.

Geilo Stasjon

KASTET AV TOGET: Her på Geilo stasjon ble de to brødrene kastet av toget ved totiden natt til fredag.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

35-åringen og hans 29 år gamle bror, som begge er pågrepet og siktet for drapet på Trond Kristian Johannessen (35) , tok nattoget til Oslo sent fredag kveld, bare timer etter at Johannessen ble drept. Det skriver Bergens Tidende i dag. Men allerede klokken 02.19 var fyllefesten over. På Geilo ble de to brødrene kastet av toget på grunn av fyll og bråk, hevder avisen. Politiet ventet på stasjonen og tok begge med seg til fyllearresten.

- Sengedeler føk ut vinduet

Dagen etter skal de to ha sjekket inn på lille Ro Hotell. I starten ga de to et godt inntrykk.

- De virket som greie gutter, var høflige og gjorde ikke noe spesielt ut av seg. Men senere på dagen, etter at de hadde handlet inn masse alkohol, skiftet de fullstendig personlighet, forteller hotelleier Odd Kåre Ro til NRK.no.

Allerede ved åttetiden lørdag kveld var det så mye bråk og leven fra brødrenes rom at Ro ikke så noen annen utvei enn å tilkalle politiet.

- Jeg hørte banking og slag fra rommet. Jeg aner ikke hva de holdt på med. Men da jeg så deler av en seng komme flyvende ut vinduet, fryktet jeg alvorlig for hva som kunne skje om de fikk holde på videre utover kvelden og natten, forteller Ro.

Lovet å gjøre opp

Trond Kristian Johannessen

DREPT: Trond Kristian Johannessen (35)

Foto: Politiet/passfoto

Politiet på Geilo gikk nok en gang til pågripelse av de to bergenserne, som dermed fikk sin andre natt på rad i fyllearresten. Selve pågripelsen skal ha gått rolig for seg.

- Søndag morgen kom de tilbake til hotellet for å spise frokost. Da gikk jeg inn i spisesalen for å snakke med dem. De var ydmyke og høflige, og begge beklaget veldig det de hadde gjort. De tok meg i hånden og lovet å gjøre opp for seg senere, men sa de måtte bruke pengene de hadde til å komme seg hjem til Bergen, forteller hotelleieren.

Skadene på hotellrommet beløper seg til noen tusen kroner. Odd Kåre Ro sier han har liten tro på at han ser noe til pengene, og bedyrer at han ikke ble veldig sjokkert da han noen dager senere fikk opplyst at de to var pågrepet og siktet for drapet på Johannessen.

- Jeg ble ikke så veldig forundret. Når folk kan forandre så voldsomt personlighet, så kan alt skje, sier Ro.

De to ble pågrepet av politiet sent mandag kveld i en av Bergens nabokommuner.

Fremstilles for fengsling

- Følte du deg på noe tidspunkt truet av de to?

- Nei, jeg følte det aldri slik. Men begge virket veldig fjerne da de hadde ruset seg, forteller han.

Politiet mener å ha både tekniske og taktiske bevis som gir skjellig grunn til mistanke mot de to brødrene, som vil bli begjært varetektsfengslet i Bergen tingrett klokken 12.45 torsdag. Ifølge BT skal politiet blant annet sitte på bilder fra et overvåkningskamera i Carl Konows gate 36 som viser en eller to av brødrene i en åpenbar krangel med drapsofferet.

Begge de to pågrepne nekter straffskyld og stiller seg helt uforstående til siktelsen.

LES OGSÅ: - Har det ikke godt nå

Siste video

Hjemmesykepleien i Bergen bytter nøkler med elektronisk lås.
Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.