NRK Meny
Normal

Drapsmannens ekskjæreste hardt skadet

Mannen som drepte kjæresten til ekssamboerens datter i Bergen natt til mandag, påførte også ekssamboeren alvorlige skader.

Lyderhornslien ved Loddefjord i Bergen

48-åringen tok livet av en 25 år gammel mann i en leilighet i Lyderhornslien ved Loddefjord i Bergen natt til mandag.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Ved 00.30-tiden natt til i dag fikk politiet melding om at en person var skutt i en boligblokk i Kjøkkelvik i Bergen. Da hadde den 48-årige gjerningsmannen også rukket å banke opp og skade sin ekssamboer, en 43 år gammel kvinne.

Ifølge VG Nett mandag kveld ligger kvinnen hardt skadet på Haukeland sykehus, hvor hun får behandling for blant annet en sprukken milt.

Tirsdag formiddag opplyser sykehuset at kvinnen er skrevet ut.

Drapstrusler

Forholdet mellom kvinnen og den nå drapssiktede mannen tok slutt i april i år, etter at de hadde bodd sammen i snaue to år, skriver avisen.

48-åringen kom med trusler, også drapstrusler, mot sin tidligere samboer flere ganger, og han var ilagt besøksforbud.

Kvinnen hadde imidlertid ikke voldsalarm, skriver bt.no.

Besøksforbudet var ikke nok til å stoppe mannen da han stormet inn i ekssamboerens leilighet natt til i dag, bevæpnet med et skytevåpen og en elektrosjokkpistol.

Inne i leiligheten befant både ekssamboeren, datteren hennes (24) og datterens kjæreste (25) seg. 25-åringen ble skutt og drept.

Hadde økonomiske problemer

Ifølge bt.no har den 48-årige mannen jobbet som drosjesjåfør i Bergen i flere år. For noen år siden opprettet han et enkeltmannsforetak. Dette ble imidlertid slettet fra foretaksregisteret for kort tid siden, og i august leverte han inn drosjeløyvet sitt. Han skal også ha planlagt å flytte til en annen del av landet.

Den siste tiden har han også hatt økonomiske problemer, ifølge bt.no. Blant annet skal leiligheten hans ha blitt tvangssolgt for å dekke gjeld til blant andre kemneren i Bergen.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik