NRK Meny
Normal

Døtrene: – Forferdelig å sitte og høre på

Døtrene til kullosdrepte Helge Ove Irgens følger rettssaken fra første benk. – Vi hadde ikke forventet dette fra stemoren vår, sier Regina Irgens.

Regine og Emilie Irgens

SLITSOMT Å HØRE PÅ: Søstrene Regine og Emilie Irgens sitter disse de neste ukene i rettssalen og hører detaljene om hvordan deres stemor drepte faren deres, Helge Ove Irgens.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK

Torsdag var partene igjen møtt til rettssakens andre dag. Enken til Helge Ove Irgens er tiltalt for overlagt drap, og for å ha forgiftet han med kullos fra en engangsgrill.

De tre første dagene av rettssaken er satt av til aktors spørsmål til den tiltalte. Torsdag fikk den tiltalte tøffe og detaljerte spørsmål av aktor.

Veldig detaljert forklarte tiltalte (32) om hvordan hun hadde søkt etter drapsmetoder og ulike typer gift på nettet. Hun har også gått til innkjøp av blant annet flytende nikotin, rottegift og salmiakk.

32-åringen innrømmer at hensikten for innkjøpene var å bruke det på offeret.

– Har vært to tøffe år

På fremste rad sitter den avdødes to døtre og hører hver eneste detalj om hvordan deres stemor planla drapsmetoder, og hvordan hun ønsket å drepe Helge Ove Irgens.

– Det er forferdelig å sitte og høre på, forteller Regina Irgens. Hun er en av døtrene til den avdøde.

Hun forteller at det har vært to veldig tøffe år siden faren ble drept på soverommet sitt på Telavåg i Sund på Sotra. Det tok flere måneder etter drapet før enken ble tiltalt som mistenkt, men nå er saken endelig i gang i tingretten.

– Det går ikke an å beskrive med ord hvordan det er. Vi hadde aldri forventet at dette skulle skje, ikke med vår far, sier hun.

Helt uventet

Regina Irgens forteller at den tiltalte var snill mot henne og søsteren da hun var sammen med faren. Drapet kom helt uventet på dem.

– Jeg har ikke forventet dette, i hvert fall ikke fra henne, sier Regina Irgens.

Sammen med søstrene Irgens sitter flere støttespillere, familier og venner.

Og det har vært følelsesladet: Noen av dem skal ha kommet med ubehagelige tilrop til forsvarer Jannicke Keller-Fløystad og den tiltalte. Dommer Bjørg Kvelstad slo hardt ned på dette under dagens rettsforhandlinger. I verste fall kan publikum få rettergangsbøter hvis det gjentar seg.

Søstrene Irgens hadde ikke noe med tilropene å gjøre, understreker bistandsadvokat Bjarte Aarlie overfor NRK.

Støtten fra venner har uansett vært viktig, sier Regina Irgens.

– Det er viktig å ha noen å støtte seg til. Vi hadde ikke klart å sitte i retten og høre på slike detaljer uten dem, sier hun.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik