NRK Meny
Normal

Dømt til fem og et halvt års fengsel fengsel for voldtekt

En ung mann slipper forvaring, men er i Høyesterett dømt til fem og et halvt års fengsel for voldtekt og voldtektsforsøk. Retten har betegnet mannen som farlig for kvinner.

I Bergen tingrett ble mannen, som da var 19 år gammel, dømt til forvaring i sju år med en minstetid på fem år. Han anket til lagmannsretten, og videre til Høyesterett.

I dommen fra i fjor betegnes mannen, som opprinnelig kommer fra Somalia, som farlig for kvinner.

Mannen ble pågrepet av politiet allerede da han var 14 år gammel, bare noen måneder etter at han kom til Norge. Han var da mistenkt for voldtektsforsøk og seksuelt krenkende atferd mot i alt elleve kvinner, men disse sakene ble henlagt fordi mannen var under den kriminelle lavalderen.

Mannen ble i 2011 dømt for legemsbeskadigelse da han gikk til angrep på en kamerat under fotballtrening.

I voldtektsdommen fra lagmannsretten skriver dommeren at den domfeltes handlinger viser mangel på evne til å ta hensyn til andre, og at mannen blant annet har tilpasningsforstyrrelse og dyssosial personlighetsforstyrrelse.

Høyesterett har vurdert om mannen burde dømmes til forvaring eller fengsel. På grunn av hans lave alder og fordi han ikke tidligere er straffedømt, kom retten fram til en fengselsstraff.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo