NRK Meny
Normal

Fikk nesten tre års fengsel etter knivstikking

45-åringen stakk en 19 år gammel mann med en samuraikniv i lysken. Nå er han dømt til fengsel for knivstikkingen, og for vold mot to tidligere kjærester.

Knivstikking i Domkirkegaten i Bergen sentrum

KNIVSTIKKING: En mann ble funnet blødende på fortauet i Domkirkegaten i Bergen i fjor. Nå er gjerningsmannen dømt.

Foto: Oddgeir Øystese

Det var 9. september i fjor at politiet fikk melding om at det lå en blødende mann på et fortau i Domkirkegaten i Bergen sentrum.

19-åringen hadde blitt påført et stort kutt, og ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus etter først å ha blitt hjulpet av en kvinnelig turist.

Politiet jaktet en kjent gjerningsmann. Nå er en 45 år gammel mann funnet skyldig i grov vold under særdeles skjerpende omstendigheter, skriver BA.

– Stakk meg plutselig bakfra

Hendelsen skjedde like ved politihuset i Bergen.

– Mannen har blitt knivstukket i lysken. Det er mye blod på stedet, sa politiets operasjonsleder Ronny Lentføhr til NRK.

I retten hevdet 45-åringen som nå er dømt at 19-åringen hadde skadet seg selv, noe retten ikke fester lit til.

Offeret forklarte ifølge BA at 45-åringen denne dagen hadde beskyldt ham for å ha stjålet klær fra ham, noe han hadde benektet.

– Jeg sto med ryggen til da han plutselig stakk meg bakfra i venstre lår, forklarte 19-åringen i retten.

Fengsel i to år og ni måneder

Kniven ble aldri funnet, men ifølge offeret var det en stor samuraikniv, skriver BA.

45-åringen ble også funnet skyldig i vold mot og trakassering av to kvinner han tidligere har hatt et kjæresteforhold til, samt for tyverier og narkotikalovbrudd. Begge kvinnene bor i dag på hemmelig adresse.

«Tiltalte har lagt for dagen et farlig handlingsmønster der han utøver grov, uprovosert vold mot kjærester og andre personer», heter det i dommen, ifølge BA.

45-åringen ble dømt til fengsel i to år og ni måneder, og må betale de fornærmede 140.000 kroner i erstatning.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Se forskerne undersøke hvalen
Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.