NRK Meny
Normal

Må ut med syv millioner etter å ha ødelagt kaien

Cruiseskipet rev femti meter av kaikanten ut i sjøen, men mente det var kaien som var dårlig.

Costa Deliziosa

REV SEG FRA KAI: En vindfull ettermiddag i mai 2011 rev det nesten 300 meter lange italienske cruiseskipet med seg en stor bit av Skoltegrunnskaien i Bergen.

Foto: Trond Moksnes

Det var i mai for fire år siden at cruiseskipet "Costa Deliziosa" slet med seg en bit av Skoltegrunnskaien i Bergen. Det blåste kraftig da skipet var klar til å legge fra kai, og plutselig ga kaien etter.

To pullerter som baugtrossene var festet, og rundt femti meter av kaien, ble revet ut i sjøen.

I fjor ble cruiseselskapet Costa Crociere dømt til å betale nærmere syv millioner kroner totalt i erstatning til KLP Skadeforsikring AS, til Bergen og Omland Havnevesen og i saksomkostninger.

– Vi kan ikke klandres

Men dette ville ikke rederiet betale, og anket dommen til lagmannsretten.

– Rederiet er av den oppfatning at de ikke kan klandres for at kaien kollapset, og at alminnelige prosedyrer ble fulgt, opplyste senioradvokat Kristoffer Larsen Rognvik til BA.

Likevel innrømmet rederiet under saken i retten at de hadde et erstatningsansvar. Det var selve summen de var uenig i, skriver BA.

Totalt over 7 millioner

I Gulating lagmannsrett ble anken ifølge avisen enstemmig forkastet. Rederiet må betale hele beløpet fra dommen i tingretten i tillegg til motpartens saksomkostninger på rundt 800 000 kroner.

«Lagmannsretten kan ikke se at det gjennom bevisførselen har kommet frem opplysninger som underbygger at det ikke var forsvarlig å benytte Skolten som kai for skipet.», heter det i dommen.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås