Dømt for underslag fra student-fjernsyn

En kvinnelig student er i tingretten dømt til 45 dagers fengsel for underslag av 155.000 kroner fra Bergen Student-TV.

Bergen Student-TV

INNRØMMET UNDERSLAG: Den kvinnelige studenten la i tingretten alle kortene på bordet og tilsto underslag fra student-fjernsynet i Bergen. Hun er dømt til å betale tilbake hele beløpet innen 14 dager, noe hun etter hva NRK erfarer har samtykket til.

Foto: Bergen Student-TV

NRK har tidligere omtalt hvordan den tillitsvalgte studenten over en periode fra januar til august 2015 ved flere anledninger overførte penger fra organisasjonens konto til sine egne konti.

Totalt tilegnet kvinnen seg 155.593 kroner. Beløpet er noen tusen kroner lavere enn hva man først gikk ut med.

Underslaget satte Bergen Student-TV (BSTV) i en vanskelig økonomisk situasjon og den videre driften i fare.

LES OGSÅ: – Svindlet medstudenter for 160.000 kroner

Tilstår alt

Kvinnen la i tingretten alle kortene på bordet og tilsto handlingen. Hun er dømt til å betale tilbake hele beløpet innen 14 dager.

Studenten er også dømt til 90 dagers fengsel, der 45 dager av straffen er gjort betinget.

Kvinnen ønsker ikke å kommentere dommen.

Ifølge rettspapirene har hun inntekt på 7500 kroner måneden i form av lån og stipend. Hun har også studielån fra tidligere, ingen formue eller forsørgerplikt.

Har tatt grep

Den tillitsvalgte skal ha underslått penger gjennom kontantuttak, varekjøp og overføringer fra Bergen Student-TVs bankkonto til sin personlige bankkonto.

Saken har hatt store og alvorlige konsekvenser for organisasjonen, har BSTV tidligere uttalt i en pressemelding:

«Gjennom Ekstraordinær Generalforsamling har det blitt gjort en rekke endringer i Bergen Student-TV sine statutter og stillingsinstrukser, slik at en feil som denne ikke kan oppstå igjen (...) Vi håper at våre erfaringer kan bidra til at andre organisasjoner ikke gjør samme feil.»

– Vi føler dommen er rettferdig. Vi synes det er fint at de slår såpass hardt ned på den typen kriminalitet, sier daglig leder i BSTV, Yasmin Moussavi.