NRK Meny
Normal

Sønnen til nabo: «Pappa tar kvelertak på mamma»

Da 35-åringen tok kvelertak på samboeren, slo henne og kom med drapstrusler, krøp den syv år gamle sønnen ut vinduet for å be naboene om hjelp.

Da mannen forsøkte å få den syv år gamle gutten til å skylle munnen sin med rensemiddelet Ajax, grep samboeren inn og spurte hva han holdt på med.

Den nå 35 år gamle mannen stilte seg uforstående til inngripenen, og forsøkte å irettesette barnet.

Da barnets mor gikk i mellom, klikket det for mannen.

Hans reaksjon var å slå samboeren med det hun i Bergen tingrett kalte for «tunge, seige slag» i hodet og ta kvelertak på henne.

Han ropte også at hun var «ferdig» og sa han skulle knuse alle tennene til kvinnen.

Sønnen krøp ut vinduet

Da krøp deres felles sønn ut vinduet, løp opp til naboen, banket på døra og sa: «Pappa tar kvelertak på mamma».

Naboparet løp ned, og så hvordan 35-åringen holdt en elektrisk sirkelsak over hodet til kvinnen.

Mens den skadde kvinnelige samboeren satt og skrek i et hjørne, klarte naboparet sammen å overmannen den rabiate mannen.

Da saken gikk i Bergen tingrett i forrige uke, ble mannen også tiltalt for innbrudd, biltyveri og besittelse av narkotika.

Psykisk sykdom og stoff-sprekk

Retten fant det i formildende retning at mannen i lengre tid har slitt med psykisk sykdom, og at hans samboer har fortalt at hun har kjent ham i over et tiår, uten at han noen gang tidligere har tydd til vold.

– Det var som han hadde blitt en annen person, forklarte samboeren i retten.

Tvert imot skal mannen ha tatt avstand til voldshandlinger, etter selv å ha vært utsatt for dette tidligere i livet.

Bergen tingrett skriver i den ferske dommen at de anser at volden og truslene mot samboeren ble utløst av de psykiske lidelsene, at mannen hadde sluttet på sine medisiner grunnet bivirkninger og at han samtidig hadde sprukket og tatt narkotiske stoffer igjen.

De tre dommernes dom er derfor midlere enn den normalt sett ville vært: Mannen er dømt til 240 timers samfunnsstraff. Dersom han ikke gjennomfører denne, dømmes han til ni måneder i fengsel.