NRK Meny

Dømt for drapstruslar på Facebook

Må i fengsel etter drapstruslar på Facebook mot namngjeven mann.

Facebook

Illustrasjonsfoto.

Foto: The Canadian Press, Sean Kilpatrick / Scanpix/AP

Artikkelen er flere år gammel.

«Kjere ....... eg har nødt til drepe deg skal eg klare3 å bØgå videre i livet mitt du er de3n største à.. som finnss og er får ikkkje fred før du er død».

Dette er trusselen ein full mann i 30-åra skreiv på Facebook i januar, skriv Hardanger Folkeblad.

No må han i fengsel i 25 dagar, etter ein dom i Hardanger tingrett. Dommen gjeld og at han hadde skaffa seg og brukt amfetamin og tablettar, og at han køyrde bil i rusa tilstand.

Mannen opplyste at han ikkje kunne huska at han skreiv trugsmåla, men vedgjekk straffskuld.

Retten slår fast at trugsmåla må vera eigna til å framkalla alvorleg frykt fordi det vart trua med drap mot ein namngjeven person, med grunngjeving og at trugsmålet vart sett fram for eit relativt stort publikum - både hans eigne venner på Facebook og at meldingane hans er opne for kven som helst, skriv avisa.

Dommen ble gjort ubetinga på grunn av promillekøyringa.

Siste video

Fleire sterke historiar i Vestlandsrevyen fredag: Dei som kom først til ulukkesstaden ved Turøy, russen som var nær ved å døy etter russebuss-ulukka og mannen som har intervjua bestefaren og vil laga film om Telavåg-tragedien. Programleiar: Jan Børge Leirvik.
I slutten av april 1942 inntok nazistene og brant ned Telavåg. Se NRKs reportasje fra 60-årsmarkeringen i 2002.
Grov trussel mot byråd i Bergen, strid om ny mobbelov og ikkje alle verksemder deler ny optimisme i næringslivet. I denne Vestlandsrevyen spør programleiar Jan Børge Leirvik óg om russen var så mykje betre før.