NRK Meny
Normal

Død mann funnet i sjøen i Bømlo

Den døde mannen ble oppdaget da en hund sto alene i en seilbåt og gjødde høylytt. Nå knyttes den døde til både båten og en etterlatt tysk bil.

Bårebil på Bømlo

HENTET OPP: Her er bårebilen på plass i Håvik på Bømlo, her den døde etter hvert ble fraktet vekk. Bildet viser også redningsmannskap på stedet.

Foto: Geir Einarsen

Det var klokken 15.27 at politiet fikk melding at det lå en person i vannet. Det var folk i nærheten som så personen ligge i vannet, og tipset politiet.

– Letemannskap på vei til stedet kunne tidlig se at det lå en død mann i en vik i Børøyfjorden i Bømlo, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i politiet til NRK.

Mannen er funnet i en vik ved Litla Ulvesøya, nordvest i fjorden.

Seilbåt lå i nærheten

Omtrent 30 meter unna personen lå det ankret opp en seilbåt med utenlandsk flagg. En hund om bord i båten var grunnen til at mannen ble funnet.

– Hunden sto og gjødde, noe som gjorde at en person som var ute til sjøs oppdaget båten. Han dro nærmere og så at det lå en person og fløyt i sjøen, sier Utne-Reitan.

En patrulje fra Stord lensmannskontor rykket ut til stedet. I tillegg var også brannvesen og ambulanse på plass.

– Patruljen melder fra at mannen bærer preg av å ha ligget en stund i vannet, sier operasjonslederen.

Ukjent identitet

Ingen personer er savnet i Bømlo-området.

Politiet har så langt ikke opplysninger om hvem denne mannen kan være.

– Vi har en stor jobb foran oss, med å få sikret denne personen som ligger i vannet. Etter det vil vi starte arbeid med identifisering og videre arbeid, sier Utne-Reitan.

– Hvis det viser seg at mannen er utenlandsk statsborger må vi sende melding til landet han kommer fra, og få sendt varsel videre til de pårørende der, legger han til.

Knyttes til tysk bil

I løpet av kvelden har det kommet inn opplysninger om en etterlatt bil med båthenger, parkert på Bjelland på Stord.

– Bilen er tyskregistrert, og vi setter funnet av båten og mannen i sammenheng med denne bilen, sier Utne-Reitan til NRK.

Også seilbåten var registrert i Tyskland. Båten fraktes i 21-tiden mot land av redningsskøyten Bergen Kreds.

Mannen skal obduseres i morgen. Deretter starter arbeidet med å finne ut hvor lenge båten har vært i Norge og hva som kan ha vært årsak til dødsfallet.

Laster kart, vennligst vent...

Båten og mannen ble funnet i sjøen utenfor Litla Ulvesøya, nordvest i Børøyfjorden.