NRK Meny
Normal

Dette er drapssakene som etterforskes nå

Mange drap gir hodebry for politiet. I 2014 hadde Hordaland politidistrikt tre drapssaker under etterforskning. For øyeblikket er tallet sju.

Kvinne funnet drept på Follese

DRAPSALARM: Politiet i Hordaland har uvanlig mange drapssaker under etterforskning.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Monika-saken

14. november 2011 blir Monika Sviglinskaja (8) funnet død av moren sin i en sokkelleilighet i Sund kommune på Sotra i Hordaland. Ni måneder senere, 15. august 2012, legger politiet bort saken som selvdrap.

Monika i Bergen

14. november 2011 blir Monika Sviglinskaja (8) funnet død av moren sin.

Foto: Privat / NTB scanpix

I desember 2013 varsler etterforsker Robin Schaefer om feil og mangler i etterforskingen, ifølge Bergens Tidende. I mai åpner bergenspolitiet saken på nytt, og Kripos kobles inn. 21. oktober 2014 blir en 32 år gammel mann arrestert og siktet for drap.

I juni anmelder moren til Monika politiet til spesialenheten for politisaker. Hordaland politidistrikt får et forelegg på 100.000 kroner for håndteringen av saken.

LES OGSÅ: Alt om Monika-saken

Overdosedrapet i Salhusvegen

I november 2014 ble et overdosedødsfall tatt opp til etterforskning etter et initiativ fra en politimester. To menn ble arrestert og siktet for drap, gjort natt til 23. mai 2012 i Salhusvegen i Åsane i Bergen.

De to siktede skal ha dopet ned den 41 år gamle mannen med et bedøvende middel, metadon, og ført han med tvang til bostedet sitt. Der skal de to ha gitt han en dødelig dose narkotika.

LES OGSÅ: Alt om overdosedrapet i Bergen

Knivdrap i Fyllingsdalen

Kvinne knivdrept i Fyllingsdalen

Et vitne skal ha sett deler av det som skjedde da en kvinne ble stukket med kniv lørdag 13. desember i Fyllingsdalen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Lørdag 13. desember. 2014 får politiet melding om at en person har blitt stukket med kniv i en leilighet i Fyllingsdalen. Den fornærmede er en etiopisk kvinne (35).

Et vitne så deler av det som skjedde, og flere vitner var avhørt natt til søndag 14. desember. En 50 år gammel dansk statsborger, som opprinnelig er fra Sri Lanka, erkjenner å ha stukket kvinnen gjentatte ganger med kniv.

LES OGSÅ: Alt om knivdrapet i Fyllingsdalen

Kullos-drapet i Televåg

Helge Ove Irgens

Helge Ove Irgens (61) ble funnet død på soverommet i parets bolig på Telavåg i Sund 25. juni i fjor.

Foto: BERGENS TIDENDE / HELGE SKODVIN

25. juni 2014 meldte konen (30) fra om at hun hadde funnet sin mann, Helge Ove Irgens (61), død på soverommet i Telavåg i Sund. Obduksjonen viser at han døde av kullosforgiftning og medikamenter.

Ektefellen drar deretter på ferie til hjemlandet Filippinene, og i den tiden lå politiet lavt av frykt for at kvinnen ville la være å vende tilbake til Norge. 18 februar i det hun kommer tilbake til Norge blir hun pågrepet og siktet for overlagt drap. Hun har innrømmet å ha tatt livet av ektemannen.

LES OGSÅ: Alt om kullos-drapet

Drapet på seksbarnsmor på Askøy

Politi

Seksbarnsmoren (39) ble funnet død 4. februar på Askøy utenfor Bergen. Det var ektemannen som selv meldte seg for politiet.

Foto: Anders Ekanger

En 41 år gammel mann oppsøker Bergen fengsel og sier til de ansatte der at han har drept sin 39-årige kone i huset deres på Follese på Askøy. Da politiet kom til leiligheten han bodde i, fant de kvinnen død. Paret hadde seks barn sammen, det ene barnet på et år var til stede i leiligheten under hendelsen.

LES OGSÅ: Alt om drapet på Askøy

Shilan-saken

Shilan Shorsh da hun fikk likestillingsprisen på Torgallmenningen 8. mars 2006.

Shilan Shorsh hadde blitt drapstruet flere ganger før hun døde i en påsatt brann i 2013.

Foto: THOMAS ANTHUN NIELSEN / Bergensavisen (BA)

Shilan Shorsh (født 1974 i Irak) døde 18. mai 2013 i en brann i sin egen leilighet. Hun var en kjent kvinneaktivist i det kurdiske miljøet og SV-politiker (tidligere RV). Hun kjempet for kvinners rettigheter og uttalte seg ofte om kurdisk kultur som kvinneundertrykkende.

Politiet slo fast at brannen var påsatt, men henla saken etter et halvt år. Da sa de seg kun sikre på det ikke var en ulykke. Etter at Monika-saken sprakk i oktober, ble det fra flere hold krevd at også Shilan-saken ble gjenopptatt. 26. oktober besluttet politimesteren og statsadvokaten at saken skulle gjennomgås på nytt.

LES OGSÅ: Alt om Shilan-saken

Dødsfall i Loddefjord

Krimteknikarar på plass i Loddefjord

Politiet utvidet siktelsen mot en 28 år gammel mann til forsettlig drap etter dødsvolden i Loddefjord 12. desember.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Den 12. desember 2014 får politiet melding om en livløs person i en leilighet i Loddefjord, i Bergen. Politiet rykker ut og finner en livløs mann i leiligheten. Natt til 13. desember arresterer politiet stesønnen til den avdøde. 8. januar 2015 utvider politiet siktelsen til å gjelde forsettlig drap.

LES OGSÅ: Alt om dødsfallet i Loddefjord

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.